BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Genç siviler rahatsız

27 Nisan muhtırasından sonra ortaya çıktılar. Otoriter gelişmelere karşı tepki olarak kuruldular.

Abone ol

Daha özgür bir toplum ve sivil bir demokrasiye sahip olma noktasında bir araya gelen kişilerden oluşuyorlar. Genç Sivil'ler hareketinden söz ediyoruz. Özellikle 27 Nisan askerî bildirisinin yayınlanmasından sonra giderek ülkede egemen olan otoriter gelişmeler ve bu merkezdeki mitinglere karşı güçlü bir demokrasi vurgusu ile ortaya çıktılar.

Genç siviller hareketinin önde gelen iki ismi Mehmet Ali Güveli ile Yıldıray Oğur, kendileri ile ilgili merak edilen pek çok şeye çarpıcı cevaplar verdi...

Genç sivillerin çözüm önerileri şöyle:

CHP fan grup üyesi saygın hukukçulara sipariş edilen taslakta "Bu ülkeye şeriat gelecekse onu da biz getiririz", "3 CHP oyu 1 AKP oyunu götürsün", CHP oyları 5, AKP oyları yarım, DTP oyları geçersiz sayılsın", "Saltanat geri gelsin, Sezer'in oğlu cumhurbaşkanı olsun", "Darbeler 4 yılda bir yapılsın", "Seçimler açık oy, gizli tasnif yöntemiyle yapılsın", "Seçimler CHP kazanıncaya kadar tekrar edilsin" gibi rejimimizi bu krizden kurtaracak çözüm önerileri bulunmakta. 'Cici demokrasiden', her kafadan bir ses çıkmasından sıkıldık; huzur CHP'de.

Mazhar Buğdaycı-Hakkı Baştürk/Zaman