BIST 9.771
DOLAR 33,98
EURO 37,67
ALTIN 2.728,39
HABER /  POLİTİKA

Genç Parti yüzde kaç oy alacak?

Genç Parti seçimde yüzde kaç oy alacak? Erdoğan'ı ekranda izlediğinde ne hissediyor? Çarpıcı sözler...

Abone ol

Genç Parti lideri Cem Uzan Güneş'ten Talat Atilla'nın konuğu oldu. Uzan birbirinden çarpıcı açıklamalarda bulundu. İşte o çarpıcı röportajın satırbaşları:

Genç Parti'nin oyu şu anda kaçlarda?

UZAN: Siyasi linç başladığında 18'leri geçmiş, 20'lere dayanmıştık. Aynı trendin içinde gidiyor.. Önümüzdeki 50-60 gün çok şeye gebe. Başkalarına sürpriz gelecek olan sonuçlar benim için sürpriz olmayacak. Bu rüzgarı hissediyorum.. Denenmemiş tek Genç Parti var, ben varım.

VAATLER NASIL GERÇEKLEŞTİRİLECEK?

Türkiye'de vergileri azalttığın zaman, politikacıların önüne attığınız parayı azaltıyorsunuz. Hayır kardeşim bırak, vatandaşın cebinde kalsın. Ne yapacaksa, neye harcayacaksa vatandaş harcasın. Parası cebinde kalsın. Ve bizim iktidarımızda parası cebinde kalacak. Sırf dersanelere 5 milyar dolar gidiyor. Böyle bir rant var mı ya!..

Onlarca parti varken seçmen neden Genç Parti'ye oy versin? Sizi diğer partilerden hangi özellikleriniz ayırıyor?

UZAN:
Türk Milleti'nin ortak değerlerini temsil eden parti Genç Parti'dir. Herkes kendinden bir değeri Genç Parti'de buluyor. Türkiye'nin menfaatine olan konularda hem Milliyetçi, hem demokrat, hem muhafazakar, hem de liberaliz. Tek kırmızı çizgimiz Türkiye'nin menfaati. Tabi bir de AKP'den hesap sorulmasını isteyenler var ki; bu hesabı en iyi benim soracağımı iyi biliyorlar..

Başbakan Tayyip Erdoğan'ı televizyonda gördüğünüz zaman ne hissediyorsunuz?

UZAN: Hiç bir şey..


Peki, hiç bir şey hissetmediğinize göre nasıl hesap soracaksınız?..

UZAN: Bakın, insanlar nefret kin duygularıyla hareket ederlerse yalnış yaparlar. AKP ile hesaplaşacağız. Ama bu hesaplaşma hukuk önünde olacak.. Ben onların yaptığı haksızlıkları yapmam. Ben vicdanıma sığmayan işlerin içinde hiç olmadım. Karşımdaki insana bile bile kötülük yapmadım. Bile bile haksızlık ta yapmadım. Yapmam da.

Bir zamanlar Doğan Gurubu ile kavgalıydınız. Şimdi ise bu guruba reklam veriyorsunuz. Buradan hareketle; yarın da AKP ile bir nokta da buluşabileceğinizi söyleyebilirmiyiz?..

UZAN: Ne yazıyor bugün ki ilanlarda; AKP'yle asla!.. Sizin yazından aldım haa!.. Bu asla sözü televizyonlarda söylediğim bir sözdü, siz onu Turktime'da köşenizde yazmışsınız, slogan olarak kullanılması gerektiğini sizin yazınızdan okudum. Yani köşe yazınız bana 'asla' kelimesini slogan olarak kullanma fikri verdi...