BIST 10.648
DOLAR 32,75
EURO 35,09
ALTIN 2.450,33
HABER /  GÜNCEL

Genç kızın ölüm sırrı çözüldü

Cesedi çalılıklar arasında çürümeye yüz tutmuş halde bulunmuştu. Sırrı çözüldü.

Abone ol Balıkesir’de yaklaşık 2 ay önce "çarşıya gidiyorum" diyerek ayrıldığı evine dönmeyen ve geçen ay dere kenarında cesedi bulunan genç kızın boğularak öldürüldüğü belirlendi.

Alınan bilgiye göre, Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı, 12 Kasımda Balıkesir merkeze bağlı Akçakaya köyü yakınlarındaki dere kenarında cesedi bulunan Derya Aktaş’ın (21) Bursa Adli Tıp Kurumu morgunda yapılan otopsisinde cinayet sonucu öldürüldüğünün anlaşılması üzerine, özel bir ekip kurarak geniş çaplı araştırma başlattı.

Araştırmayı yürüten ekip, görgü tanıklarının ifadeleri doğrultusunda, Derya Aktaş’ın, evinden ayrıldıktan sonra Arif Çakıroğlu (33), Hamit Tüzmenler (19) ve Dilek S.(21) ile buluşarak kent merkezindeki bir barda alkol aldığını tespit etti.

Olay gecesi bardan çıktıktan sonra Hamit Tüzmenler’in Bahçelievler Mahallesi’ndeki evine giden 4 gencin, burada da alkol aldıktan sonra tartışmaya başladığı, Aktaş’ın bu sırada boğularak öldürüldüğü bilgisine ulaşan jandarma, Derya Aktaş’ın ölümünden önce birlikte görüldüğü 3 kişiyi gözaltına aldı.

Zanlıların, ifadelerinde, Aktaş’la birlikte alkol aldıklarını, ancak cinayetle ilgilerinin bulunmadığını öne sürdükleri öğrenildi.

Sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan Arif Çakıroğlu (33) ve Hamit Tüzmenler (19) tutuklandı, Dilek S. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Genç kızın cesedi 12 Kasımda Akçakaya Köyü yakınındaki Kesirven Deresi piknik alanında çalılıklar arasında ölü bulunmuş, cesedin çürümeye yüz tutması nedeniyle Derya Aktaş’ın ölüm nedeni belirlenememişti.