BIST 9.550
DOLAR 34,54
EURO 35,98
ALTIN 3.009,49
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Genç iş adamı dijital işletmeciliğin sırlarını anlatıyor!

Genç iş adamı Özgür Bayraktar “Dijital İşletme Bilimi” isimli ikinci kitabıyla dijital işletmeciliğin püf noktalarını iş insanları ile paylaşıyor.

Abone ol

Dünyada son 15 yıldır ortaya çıkan büyük işletmelerin birçoğunun yapısal inovasyon üzerine kurguladığı yeni fikirleri toplumsal ihtiyaçlarla harmanlayarak dijitalleşme sürecini ortaya çıkarttığını belirten Bayraktar; zannedilenin aksine dijital girişimcilerin kısa sürede çok büyük kazanan insanlar değil, uzun süre boyunca kendisini döndüremeyen işletmelerini bir şekilde beslemeye gayret eden kişiler olduğunun altını çiziyor.

Gün geçtikçe dijitalleşen yeni ekonomi düzleminde şüphesiz işletmeler için dijital dünyada da son derece cazip fırsatlar bulunuyor. 

Dijital işletmeciliğin geleceğini ve olanaklarını çözümlemek için haliyle oyuncularının ve dinamiklerinin iyi analiz edilmesinin gerektiğinı belirten Bayraktar, hazırladığı yeni kitabını girişimciler ve işletmesini dijitalleştirme arzusunda olan iş insanlarının faydasına sunuyor.

Özgür Bayraktar

Özgür Bayraktar, 2007 yılında MBA hazırlığı için bulunduğu New York’ta bir ekonomi öğrencisiyken internette profesyonel olarak iş yapma fikrine karar verdi. 2007-2009 yılları arasında çok uluslu markalara Türkiye pazarındaki pazarlama çalışmaları ile ilgili topluluk yönetimi ve dijital pazarlama danışmanlığı yaptı. Bu markalar, bugünlerde sosyal medya olarak adlandırılacak mecrada ürünlerinin son kullanıcıya ulaşma stratejilerini Bayraktar’a teslim etti. 2009 yılında Türkiye’nin hükümet partisinin İstanbul’daki Belediye Başkan Adayları için dijital iletişim danışmanlığı yaptı. Bu çalışma ile Türkiye’deki siyasetçiler ilk kez sosyal medya ile tanışmış oldular.

2010 Ekim ayında Ortadoğu ve Kuzey Afrika’nın en büyük sosyal oyun şirketi olan Peak Games'in kuruluş ekibine Topluluk ve Pazarlama'dan sorumlu yönetici olarak katıldı. Şirket sadece 2 yılda 250 çalışana ulaşarak dünya sosyal oyun pazarının ilk 3 büyük oyuncusundan biri haline geldi. 2011 Eylül ayında dünyanın en büyük sosyal oyun şirketi Zynga'nın Türkiye'den sorumlu Topluluk Yöneticisi olma teklifini kabul ederek Dublin'e yerleşti. 2012 yılında 7 milyar dolar değerleme ile halka açılan şirketin Türkiye ve Ortadoğu pazarındaki genişleme faaliyetlerine katkı sağladı. 2013 Ocak ayında Türkiye’ye dönen Bayraktar, 8 ay boyunca uluslararası internet şirketlerinin Türkiye ve Ortadoğu pazarındaki genişleme faaliyetleri için danışmanlık rolü üstlendi. 2013 Temmuz ayında Doğa Grup Şirketleri Holding A.Ş'nin kurduğu Doğa Girişim fonu ile 1 yıllık bir anlaşma imzaladı ve şirketin web/mobil platform yatırımlarından sorumlu başkan yardımcılığı görevini üstlendi. 

2014 Temmuz ayında Bayraktar & Partners isimli bir melek yatırımcı topluluğu kuran Bayraktar, 1 Kasım 2016’da Türkiye’nin en büyük girişimcilik yayını Webrazzi’ye şirketinin satışını gerçekleştirdi. “Bir İletişim Modeli Olarak Oyunlaştırma” isimli ilk kitabı 2015 yılında yayınlanan Bayraktar’ın Harvard Business Review ve Forbes'da yayınlanmış makaleleri bulunmaktadır. Bayraktar aynı zamanda Bahçeşehir Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak akademik çalışmalarına da devam etmektedir.