BIST 9.577
DOLAR 34,01
EURO 37,90
ALTIN 2.824,84
HABER /  GÜNCEL

Gemi hopörlerinde kelime-i şahadet!

Türkiye'nin resti İsrail'i dize getirdi. İsrail 24 saat dolmadan tüm aktivitistleri serbest bıraktı.

Abone ol

İNTERNETHABER

Gazze'ye yardım götüren ve İsrail'in saldırısına uğrayan gemilerdeki gönüllüleri taşıyan uçaklar, gece yarısından sonra İstanbul Atatürk Havalimanına iniş yaptı.

Gemide bulunan TRT muhabiri Elif Akkuş'un anlatıkları tüyleri diken diken etti. Akkuş "İsrail askerleri çok net bir şekilde gerçek mermiyle insanları taradılar. O sırada hopörlerden 'Kelime-i Şahadet' getirildi." dedi.

DENİZ SUYUNU ÜZERLERİNE BOŞALTTILAR

YAKIN MESAFEDEN ATEŞ AÇILMIŞ

Adli Tıp ön raporunu açıkladı. Buna göre 9 kişi ateşli silahla vurularak öldürüldü. 9 kişiye yakın mesafeden ateş edildiği açıklandı..  

Anadolu Ajansı muhabiri Yücel Velioğlu da ''Biz en büyük işkenceyi geminin güvertesinde gördük. Sürekli helikopterler, gemiler geldi, denizden aldığı suyu komple üzerimize fırlattı'' dedi.

Havaalanında açıklama yapan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, 466'sı sivil, 4'ü milletvekili toplam 470 kişinin İstanbul'a döndüğünü, bu grup içinde 50-55 arasında yabancı olduğunu açıkladı.

Uçaklarla 9 cenaze de İstanbul'a getirildi. cenazeler ve gönüllülerin tamamı havalimanından Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

CENAZELER FATİH CAMİİ'NDE KILINACAK

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Adli Tıp Kurumu'nda yaptığı açıklamada ölenler için bugün öğle namazından sonra Fatih Camii'nde

cenaze namazı kılınacağını belirtti. Yıldırım, herkesi kılınacak cenaze namazına katılmaya çağırdı.

Gazze'ye yardım götüren gemilerde İsrail'in saldırısına maruz kalan bazı aktivistler, Adli Tıp Kurumu'nda sağlık kontrolünden geçirildikten sonra yaşadıkları dehşet günlerini anlattı.

35 SAAT YEMEK YOK

Yenibosna'daki Adli Tıp Kurumu'nda sağlık kontrolünden geçirilen aktivist Fevzi Çorluk, buradan ayrılırken gazetecilere yaptığı açıklamada, saldırı sırasında İsrail'in karşısında silahlı bir güç varmış gibi davrandığını belirterek, müdahale anında gemiye ses ve gaz bombası atıldığını ve gerçek mermiler kullanıldığını söyledi. 

TUVALET KAPISINDA 1 SAAT BEKLETTİLER

Kendilerine zalimce yaklaşıldığını ifade eden Çorluk, ''78 milde saldırı yapıldı. İnsanlar şoka girdi. Çok ızdırap çektik. Ama asıl korkan onlardı. Bir kişinin alnının ortasına ateş etmişler. Hapishanede birçok eziyet yaptılar. Gemide bizi bir gün beklettiler. Yaklaşık 30-35 saat yemek vermediler. Krakerle beslendik. Tuvalet ihtiyacımızı gidermek için bir saat beklettiler'' diye konuştu.

Aktivist Halit Tekin de gemilerde silah bulunmadığını, İsrailli askerlerin, gemilerdeki demirlerin silah olarak kullanıldığını iddia ettiğini dile getirdi.

YAŞADIKLARIMI ANLATAMIYORUM

Çok kötü şartlar altında gözaltında tutulduklarını belirten Tekin, şunları söyledi:

''Limanda bizi 42 saat beklettiler. Uyku yok, yemek yok. Yaşadıklarımı anlatamıyorum. 100 kişinin kalacağı yerde 500 kişi kaldık. Cezaevinde 10 kişinin kalacağı yerde 50 kişi kaldık. Sağlığımızı bir tarafa bıraktık, artık canımızı düşünür olduk. Tekmelerin, silah kabzalarının nereden geleceğini bilemiyorsunuz. 10 kişinin etrafında 100 tane İsrail askeri. Her yerde şiddet uyguladılar.''

BÜLENT ARINÇ KARŞILADI

THY'ye ait 'Adıyaman', 'Anadolu' ve 'Kütahya' uçaklarıyla İstanbul'a gelen gönüllüleri, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile diğer ilgililer karşıladı.

'Anadolu' uçağına binen Bülent Arınç, yaralılara acil şifalar diledi, gönüllülere de 'Hoş geldiniz' dedi.

GAZETECİLERE KARŞILAMA

Arınç ve beraberindekiler, uçaklarla gelen, AA muhabiri Yücel Velioğlu ile AA foto muhabiri Erhan Sevenler'in de aralarında bulunduğu gazetecileri Devlet Konukevi önünde karşılayarak, ''geçmiş olsun'' dileğinde bulundu.

Gazeteciler el sallayarak, kendilerini görüntüleyen meslektaşlarını selamlarken, bazı gazetecilerin de zafer işareti yaptıkları görüldü.

Ardından, İsrail'den gelen İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, İHH görevlileri ve bazı gönüllüler de Bülent Arınç ve beraberindekiler tarafından Devlet Konukevi'nde karşılandı.

Bülent Yıldırım'a sarılan Arınç, Yıldırım'ın ''Şamil'' adındaki oğlunu da Devlet Konukevi'nin girişinde babasını beklerken sevdi.

ZAFER İŞARETİ

Uçakta bulunan yaralılar ambulanslara alınarak hastanelere götürülürken, bazı yaralılar zafer işareti yaptı.

Bazı gönüllüler Devlet Konukevi'ne girerken, bu sırada İtalyan aktivistler zafer işareti yaparak, ''Terörist İsrail'' sloganı attı. Gönüllüler, pasaport ve kimlik kontrollerinin ardından otobüslerle Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

35 KİŞİ DE ATİNA'YA İNDİ

Öte yandan, yardım gemilerinde bulunan 35 kişiyi taşıyan Yunan uçağı da Atina'ya indi.

Yunan Hava Kuvvetleri yetkilileri, Atina yakınlarındaki Elefsin

a askeri havaalanına inen uçakta 31 Yunan, 3 Fransız ve 1 ABD vatandaşı yardım gönüllüsü bulunduğunu kaydetti. Yardım gönüllüleri, havaalanında yakınları ve yardım kampanyası destekçileri tarafından sevgi gösterileriyle karşılandı.

Yardım gemilerinde bulunan Yunan vatandaşları, İsrail'in askeri saldırısıyla ilgili yaptıkları açıklamada, direnmemelerine rağmen komandoların kendilerine silahla saldırdığını, ayrıca gözetim altındayken İsrailli görevlilerin yardım gönüllülerini dövdüğünü kaydetti.

Yunanistan'dan katılan 6 insani yardım gönüllüsü daha önce ülkesine dönmüştü.

İŞTE SAAT SAAT SICAK GELİŞMELER
DİĞER SAYFADA...

[PAGE]

SAAT:
04:27 -
Gazze'ye gemilerle yardım götürdükleri sırada İsrail'in saldırısına uğrayan gönüllüler Adli Tıp Kurumu'na getirildi.

Gönüllülerin bir bölümü önce ambulanslarla Adli Tıp Kurumu'na giriş yaptı. Gönüllülerin büyük bölümü de daha sonra çok sayıda İETT otobüsüyle kuruma getirildi.

Gönüllüler kuruma girerken, yakınlarını otobüsün içinden el sallayarak ve zafer işareti yaparak selamladı. Bu sırada gönüllülerin yakınları ''Dişe diş kana kan, intikam intikam'', ''Siyonist İsrail hesap verecek'' şeklinde sloganlar attı.

Adli Tıp Kurumu'nun girişine Anadolu'da Vakit Gazetesi ''Gazze Mücahitleri Hoş geldiniz'', Fatih Akıncıları da ''Kardeşlerimiz canlarımız gazanız mübarek olsun, hoş geldiniz'' şeklinde pankartlar açtı. Otobüslerin girişinin tamamlanmasının ardından bir süre havai fişek gösterisi yapıldı.

İsrail'den gelen gönüllüler, sağlık kontrolünün ardından yakınlarıyla görüşecek. Bu arada, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile Merkez Valisi Hüseyin Çapkın da Adli Tıp Kurumu'na geldi.

SAAT: 03:48 - Gazze'ye insani yardım götüren gemilere İsrail'in saldırısında hayatını kaybeden 9 gönüllünün cenazesi, Atatürk Havalimanı'ndan Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

SAAT: 03:45 - Gazze'ye gemilerle yardım götürdükleri sırada İsrail'ın saldırısına uğrayan gönüllülerin bir bölümü, Atatürk Havalimanı'ndan ambulanslarla Adli Tıp Kurumu'na getirildi.

SAAT: 03:05 - Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, piste ilk inen THY'nin Boeing 777 uçağına girerek yolculara "Hoşgeldiniz" dedi. Gönüllüler, uçaktan inerken zafer işareti yaptı.

SAAT: 02:45 - Gazze'ye yardım götüren ve İsrail'in saldırısına uğrayan 466 yardım gönüllüsü ve 9 cenazeyi taşıyan 3 uçak, gece saat 02:45'te İstanbul Atatürk Havalimanına iniş yaptı.

SAAT 02:32 - Gazze'ye yardım götüren ve İsrail'in saldırısına uğrayan gemilerdeki gönüllüleri taşıyan uçaklardan ikisi, İstanbul Atatürk Havalimanına iniş yaptı.

SAAT 02:00 - Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İsrail'den, THY'ye ait 3 uçakla 466 yolcu ve 9 cenazenin Türkiye'ye getirilmekte olduğunu bildirdi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ''Diplomasi başarıyla sonuçlanmıştır şu an için ama İsrail'in yaptığı bu cinayetlerin karşılığı mutlaka hukuk içerisinde sorulacaktır'' dedi.

00:54- Yaralıları taşıyan ikinci kafile de Ankara'ya indi.

00:52 - BAKAN DAVUTOĞLU: BARBARCA SALDIRININ HESABINI MUTLAKA SORACAĞIZ

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, yaralıları karşılamak üzere gittiği havaalanından açıklama yaptı. İşte o sözler;

Oradaki geçikme tamamen bizim talimatımızla gerçekleşmiştir. Türkiye olarak bir kişinin bile bırakılmamasını istedik. O barbarca saldırıdan sonra bir kez daha teyit ediyorum ki Türkiye, vatandaşlarının sonuna kadar arkasındayız. Bu konuda bir birlik olarak bize destek olan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum, müsterih olun. Vatantaşlarımız Türkiye'ye getirilecektir. Aziz vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyorum, hayatını kaybeden vatandaşlarımız için Allah'tan rahmet diliyorum. Uluslararası arenada soruşturmanın tamamlanarak bunun hesabını soracağız.

00:34- BAKAN AKDAĞ'IN AÇIKLAMASI

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Türkiye'ye getirilen yaralılar hakkında bilgi verdi. İşte o açıklama;

Bütün Türk vatandaşlarının büyük üzüntüye boğan bir saldırıdan sonra hayatını kaybedenlerin olduğunu biliyoruz. Saldırıda yaralanan vatandaşlarımız da vardı. Dışişleri ve Sağlık Bakanlığı olarak Başbakanımızın talimatıyla ciddi bir çalışma yürüttük. Bu çalışma neticesinde yaralıları Türkiye'ye getirdik.

Yaralılardan iki tanesi Atatürk Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştır. Hastanede özel bir kat hazırlandı. Bu katta onların tadavisi sürdürülecektir. Yaralıların aileleri ve yakınları hastanede ve onların da uygun biçimde misafir edilmeleri içinde gerekli tedbirleri almış durumdayız. 22:55'te indi ilk uçağımız, saat 01 sularında ise diğer yaralıların Etimesgut Askeri Havaalanı'na inecektir.

00:28 UÇAKLAR PİSTE ÇIKTI

520 yolcuyu taşıyan üç uçak, Tel Aviv'de havalimanında, piste haraket etmeye başladı. Trafiğe giren uçaklar, havalanıyor.

00:24- YARALILARIN DURUMLARI

İmdat Avni'nin göbek altından kurşun girmiş durumda ve akciğerinde kanama var. Doktorlara göre Avni'nin durumu hayati değil.

Ürdün asıllı İrlanda vatandaşının ise dipçik darbesi nedeniyle tramva yaşadığı ve tedavisinin sürdüğü belirtildi.

Bu arada yaralılar için biraz sonra bir açıklama yapılacak.

00:20- DAVUTOĞLU KARŞILAYACAK

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, yaralıları karşılamak üzere havaalanına haraket etti.

İKİ AĞIR YARALI İSRAİL'DE
KALDI, TÜRK DOKTORLAR DEVREDE

[PAGE]

00: 17- İKİ AĞIR YARALI İÇİN TÜRK DOKTORLAR DEVREDE

Dışişleri Bakanlığı, listeleri karşılaştırdı ve iki ağır yaralının dışında tüm yolcuların tahliyesini gerçekleştiriyor. Bu arada İsrail'deki iki yaralı için Türk diplomatlar hastanede nöbet tutuyor. Sağlık Bakanlığı ise Türkiye'den doktor heyetini görevlendirdi ve yaralıların tedavileri bu doktorların denetiminde gerçekleştiriliyor.

YARALILARIN İSİMLERİ AÇIKLANDI

00:14- Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İHH temsilcisiyle görüştüğünü ve Tel Aviv'de bekletilen iki ayrı uçağın harakete hazır olduğunu ve kalkmak üzere olduğunu açıkladı.

LİSTE SAVAŞI YAŞANIYOR

Yeni gün- 00:12 Tel Aviv'de havaalanında iki ayrı uçak hazır bekletiliyor. Mavi Marmara'da gözaltına alınan ve tutuklanan eylemcileri taşıyacak olan ilk uçak yaklaşık 10 saattir kalkmayı bekliyor.

Alınan bilgiye göre İHH temsilcileri, Mavi Marmara'daki yolcu listesiyle, uçağa bindirilen kişilerin isim listesini karşılaştırıyor. Dışişleri Bakanlığı, listedeki tüm isimlerin eksiksiz olarak İsrail'den alınarak getirilmesini konusunda ısrarını sürdürüyor.

23:54- Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in sır gibi sakladığı ve akşam saatlerinde Tel Aviv'den havalanan üç ayrı uçaktaki yaralıların isimlerini kamuoyuna açıkladı. İşte TSK1, TSK2 ve Sağlık Bakanlığı'a ait uçaktaki yaralıların isimleri;

TSK 1 UÇAĞINDAKİ YARALILAR

Osman Çalık
Mehmet Yıldırım
İsmail Yeşildağ
Kenan Akçil
Canip Tunç

TSK 2 UÇAĞINDAKİ YARALILAR

Ekrem Küçükköse
Fatih Kavaktar
Mustafa Bakırhan
Ahmet Bakıcı
Muhyettin Yıldırım
Ekran Bayfidan
Suat Çoşmaz
Saadettin Furkan

BAKANLIK UÇAĞINDAKİ YARALILAR

Almahti Amharati
İmdat Avli

23:45- VATANDAŞLAR HASTANEYE AKIN ETTİ

Yaralıların Ankara'ya getirilerek Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirilmesinin ardından, Gazze'ye destek amacıyla yüzlerce kişi hastaneye akın etti.

AHMET AYDAN BEKAR HASTANEDE

23:34-  Etimesgut Askeri Havaalanı'na inen uçaktan alınan yaralılar, ambulansla Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne nakledildi.

BAKAN AKDAĞ AÇIKLAMA YAPTI

22:56- İsrail'den havalanan ve yaralıları taşıyan ambulans uçak Ankara'ya indi. Sağlık Bakanı Recep Akdağ, açıklama yaptı;

İsrail'in açık denizde yaptığı müessif saldırıyla birlikte yarayı vatandaşlarımız vardı. Bugün saat 21:20'de sağlık bakanlığımızın ambulansı hareket etti ve askeri havalimanına inmek üzere. Bunlardan biri İrlandalı diğeri ise Türk vatandaşıdır. Bunların dışında iki askeri uçak 21.45'te yola çıktılar onlarında gelmesini bekliyoruz. İki yaralının genel durumu, yolculuğu kaldıramadığı için İsrail'de bıraktık. Arkadaşlarımız onları da takip etmektedir. Yaralıları Atatürk Araştırma Hastanesi'ne götüreceğiz ve tüm tedavilerini üstleneceğiz.

TAKSİM'DEKİ KALABALIK BÜYÜYOR

22:01- Gazze'ye insani yardım götürürken İsrail ordusunun silahlı saldırısına uğrayan ve Türkiye'nin girişimleriyle serbest bırakılan gönüllülerin ülkeye dönüşü Meydanları dolduran heyecanlı topluluklarca bekleniyor. Taksim Meydanı'nda toplanan binlerce insan da Gazze gönüllülerinin dönüşünü kutlamaya hazırlanıyor.

İLK UÇAKLAR HAREKET ETTİ

22:00- İsrail, yardım filosuna baskında öldürülen 9 kişinin cenazesiyle, 503 aktivisti taşıyan toplam 5 uçağın, Türkiye ve Yunanistan'a hareket ettiğini açıkladı.

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Sabine Haddad, 1 uçağın daha, kalan diğer aktivistleri taşımak üzere ilerleyen saatlerde havalanacağını kaydetti.

UÇAKLAR HAVALANDI

20:50- Sağlık Bakanlığı, Gazze'ye giderken saldırıya uğrayan Mavi Marmara gemisinde yaralananları taşıyan ilk uçağın Tel Aviv'den havalandığını duyurdu. Açıklamaya göre İsrail'de tedavi altındaki iki ağır yaralıyı taşıyan uçak İsrail'den ayrıldı.

UÇAKLAR BEKLETİLİYOR

19:38- İsrail'de bulunan gazetecilerle Mavi Marmara'nın yolcularını almak üzere bu ülkeye giden 3 THY uçağı, sabah 11.00'den bu yana tam 7.5 saattir Tel Aviv Havalimanı'nda bekliyor. Bekleyişin uzaması nedeniyle, mesai saatleri dolan pilotların yerine İstanbul'dan Tel Aviv'e tarifeli THY uçağıyla pilotlar gönderildi. Mesaileri dolan pilotların İstanbul'a döndüğü öğrenildi. Uçağın İstanbul'a gelişinin sabah saatlerini bulabileceği iddia ediliyor.

"3 İHH yetkilisi serbest bırakılsın"

İHH yetkililerinin verdiği bilgiye göre gecikmenin nedeninin ise ise İsrail'in gözaltında tuttuğu 3 vakıf yetkilisini bırakmaması olduğu bildiriliyor. Türkiye'ye dönecek olan vakıf üyelerinin, 3 İHH yetkilisi serbest kalmadan Türkiye'ye dönmek istemedikleri belirtildi.

Arınç karşılayacak

THY'ye ait uçaklarla İstanbul'a getirilecek olan aktivistleri, hükümet adına Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Arınç'ın havalimanında karşılayacağı öğrenildi.

Devlet Konukevinden alınacaklar

İsrail'den Türk vatandaşlarını getiren THY uçaklarının, devlet büyüklerinin kullandığı Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nin önüne park edeceği, yolcuların da Dış Hatlar Terminali yerine buradan alınacağı öğrenildi. Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın yurtdışı geliş ve gidişlerinde kullandığı Devlet Konukevi'nden, konuk devlet büyükleri de yararlanıyor.

İsrail'den uçakla gelecek Mavi Marmara yolcularının İsrail'in gözaltında tuttuğu 3 İHH yetkilisini bekledikleri öğrenildi. 15:00'dan beri bekledikleri öğrenilen yolcular İHH'dan yapılan açıklamaya göre kalan 3 kişiyi almadan dönmek istemiyorlar.

19:13- UÇAKLAR BEKLETİLİYOR

Türkiye'den yaralı ve tutuklananan Gazze aktivitistleri getirmek için İsrail'e giden uçaklar, havalimanında bekletiliyor. Sağlık Bakanlığı yaptığı açıklamada, uçakların saat 19 itibariyle henüz İsrail'den havalanmadığı ve İsrail tarafından henüz yaralılar için gerekli işlemlerin bitmediğini duyurdu.

18:30- İstanbul'da endişeli bekleyiş sürüyor.

GÜNÜN DİĞER GELİŞMELERİ VE TÜRKİYE'YE GETİRİLENLERİN AÇIKLAMALARI
HABERİN DEVAMINDA...

[PAGE]

‘İsrail’in saldırdığı gemilerde bulunan yabancı yardım gönüllüleri, yaşananları anlattı. Yabancılar, İsrail askerlerinin gemilere çıkmadan ateş açıp, gönüllüleri öldürdüğünü söylediler.

İsrail’in yardım götüren gemilere yaptığı saldırıya tanık olanlar yaşanan dehşetin şokunu üzerlerinden atmaya çalışıyor.

İsrail'in önce gözaltına alıp, daha sonra da serbest bıraktığı yardım gönüllüleri ülkelerine dönüyor.

Yabancılar gönüllüler, saldırı sırasında gemilerde yaşananları anlattı.

BUHAMD: YARALI TÜRK'ÜN BAŞINA ATEŞ AÇTI

“Mavi Marmara” gemisinde bulunan Kuveytli Ali Buhamd, İsrail askerinin yaralı bir Türk’ün başına ateş açıp öldürdüğünü iddia etti.

Buhamd, “Askerler yardım çağrılarına rağmen bir başka yaralı Türk'ü kan kaybından ölüme terk etti" dedi.

MUTAVA: GEMİYE ÇIKMADAN ÖLDÜRMEYE BAŞLADILAR

Avukat Mübarek El Mutava da şöyle konuştu: "İsrailli komandolar uyarmadan ateş açtı. Daha gemiye çıkmadan birçok gönüllüyü öldürdüler. Sizi temin ederim ki, hiçbir gönüllüde ateşli silah yoktu. Mutfak gereçlerinden başka silahımız yoktu ve gönüllüler hiçbir direniş göstermedi.”

TABTABAI: KENDİLERİNİ SAVUNMAK İÇİN DİRENDİLER

Velid Tabtabai de, en az iki gönüllünün İsrail gemilerinden ve bir helikopterden açılan ateşle öldüğünü belirterek, "İsrail askerleri, bazı kişileri öldürdükten sonra gemiye çıktı. İnsanlar ondan sonra çıplak elle kendilerini savunmak için direndi. Bu açık denizde korsanlarca işlenen bir suçtur" diye konuştu.

ABDULLAH: GERÇEK MERMİ KULLANDILAR

Malezyalı Norazma Abdullah "Bize bize plastik mermilerle ateş açtılar, ancak bir süre sonra gerçek mermi kullandılar. Orada 5 kişi ölmüştü, ondan sonra biz teslim olduk" dedi.

Abdullah, İsrailli komandoların daha sonra gemidekileri Aşdod Limanı’na varana kadar 15 saat boyunca bağlı tuttuklarını söyledi.

Saldırıya uğradıklarında Gazze sahilinden 68 mil açıkta bulunduklarını belirten Abdullah, "Planımız orada durmak ve girmek için İsrail'in iznini istemek, eğer reddederlerse protesto için denizde kalmaktı. Ancak bunu yapma imkanı bulamadan bize saldırdılar" diye anlattı.

FAYLAKAVE: BARBARCAYDI!

Kuveytli Abdurrahman Faylakave de "Saldırı tamamıyla barbarcaydı" diyerek, saldırıda plastik mermilerin yanı sıra gerçek mermilerin, ses bombalarının ve gaz bombalarının kullanıldığını söyledi.