BIST 10.648
DOLAR 32,75
EURO 35,09
ALTIN 2.450,33
HABER /  POLİTİKA

Gelir adaleti sağlanmalı

Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'de gelir adaletinin sağlanması gerektiğini söyledi

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye büyüdükçe ve güçlendikçe toplumun tüm kesimlerinin üzerine düşen payı adaletli şekilde almasının zorunlu olduğunu belirterek, gelir adaletinin çalışanlar ve çalıştıranlar arasında yapıcı bir şekilde sağlanması gerektiğini söyledi.

Hak-İş'in 11. Olağan Genel Kuruluna katılarak delegelere hitap eden Gül, Türkiye'de zihniyle ya da bedeniyle çalışan çok sayıda insan olduğunu belirterek, Hak-İş'in alnının teriyle kazanan emekçileri temsil ettiğini kaydetti.

Gül, Türkiye'nin zenginliğinin değişik kesimlere yayılmasının önemine işaret ederek, bununla gelir adaletini kastettiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Gül, gelir adaletinin çalışanlar ve çalıştıranlar arasında istişarelerle, konuşarak, tartışarak yapıcı bir şekilde sağlanması gerektiğini kaydetti.

Hak-İş'in işçi konfederasyonu olmasının ötesinde Türkiye'nin meseleleriyle de uğraştığına işaret eden Gül, konfederasyonun gelir adaletinin yerleşmesine de katkı sağlayacağına inandığını söyledi.

Genel kurula çalışanların, emekçilerin yanında olduğunu ve işçilerin sorununun herkesin sorunu olduğunu göstermek amacıyla katıldığını anlatan Gül, "Bundan sonra da sizlerle beraber olacağım. Her zaman Cumhurbaşkanlığının kapısı sizlere açık olacaktır. Zaten açıktır" dedi.