BIST 9.725
DOLAR 35,20
EURO 36,75
ALTIN 2.968,40
HABER /  DÜNYA

GECİKME ZAMMI ORANI ACİLEN DÜŞÜRÜLMELİ”

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yıllık enflasyonun yüzde 1.70’e düşmesine rağmen vergi ve diğ...

Abone ol

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yıllık enflasyonun yüzde 1.70’e düşmesine rağmen vergi ve diğer kamu borçlarına uygulanan gecikme zammının hala yüzde 16.80’de kaldığını belirterek, "Yüksek gecikme zammı, vadesi geçen kamu alacaklarının ödenmesini daha da zorlaştırıyor" dedi.

“GECİKME ZAMMI YERİNDE SAYIYOR”
Vergi, SGK primi ve benzeri kamu alacaklarına uygulanan gecikme zammı oranının en son 12 Ekim 2010 tarihinde yıllık yüzde 16,80’e düşürüldüğünü söyleyen Bendevi Palandöken, "Ekim 2010 tarihinde yıllık enflasyon oranı yüzde 9,92 iken gecikme zammı oranı yüzde 16,80 idi. Oysa bugün enflasyon oranı o günün beşte birine düştüğü halde gecikme zammı oranı aynı kaldı" ifadesini kullandı.

“YENİDEN BORÇ YAPILANDIRMASI ŞART OLDU”
Gecikme zammı oranının en az yarı yarıya indirilmesi gerektiğini ifade eden Palandöken şöyle devam etti:
"Piyasa şartlarının çok üstündeki gecikme zammı oranı vadesi geçen vergi ve primleri hiç ödenemez bir noktaya getiriyor. Bu da sık sık borç yapılandırmasına ihtiyaç duyulmasına neden oluyor. Bugün yeni bir borç yapılandırmasına 2011 yılından daha fazla ihtiyaç var. Varlık barışı ile beraber vergi ve prim borçları da 60 ay vadeli ve 0 faizli olarak yeniden yapılandırılmalıdır. Yeni yapılandırma için hiçbir şart aranmamalıdır. "
(İHA)