Kesin ihraç istemiyle disipline sevk edilen AK Parti Hatay Milletvekili Fuat Geçen partisini eleştirdi.
Abone olAK Parti Hatay Milletvekili Fuat Geçen, partisinin, seçim öncesi yolsuzlukla mücadele konusundaki taahhütlerini unuttuğunu öne sürerek, ''Parti, yolsuzlukla mücadele etmek yerine, yolsuzlukla mücadele edenle mücadele edilir hale geldi'' dedi.
Kesin ihraç istemiyle disipline sevk edilen Geçen'in savunması istendi. Geçen, savunmasından önce Müşterek Disiplin Kurulu Başkanı Hakkı Köylü'ye mektupta, bilgilendirme amacıyla görüşlerini ifade etti.
AK Parti'nin, seçim öncesinde yolsuzlukla mücadele konusunda taahhütte bulunduğunu ve geniş halk kesimlerinden bu nedenle destek aldığını belirten Geçen, ancak ilerleyen süreçte halkın beklediği sonuç alıcı ve teşhir edici çalışmanın yapılamadığını, başlangıçta halka verdiği sözü unuttuğunu, hatta bu söz hiç verilmemiş gibi bir tavra girdiğini anlattı.
Parti yöneticileriyle ilgili önemli bilgi ve belgeler ortaya konularak iddia ve isnatlar başladığını, bakanlar hakkında verilen gensoruların, ''Muhalefet, Hükümeti yıpratmak istiyor'' mantığıyla reddedildiğini ileri süren Geçen, ''(İddia edilen şeyler doğruysa) ihtimalinin hiç değerlendirilmediğini'', bunun sonucunda birçok bakanlık ve taşra kuruluşlarında yolsuzluk iddialarının artmasına yol açtığını kaydetti.
Yolsuzlukla ilgili bilgi ve belge ortaya koyanlara suçlu gözüyle bakıldığını öne süren Geçen, ''Partide, yolsuzlukla mücadele etmek yerine, yolsuzlukla mücadele edenle mücadele edilir hale gelindi'' dedi.
Geçen, ''Yolsuzlukları bildiren, belgeleyen, tedbir alınmasını isteyenin baskı altına alındığı, tavır konulduğu, bununla da yetinilmeyip, şahsımda olduğu gibi tedbirli olarak partiden kesin ihracımın istendiği bir yıldırma, bundan sonra bilgi ve belge ortaya koyma niyetinde olanları sindirme, terbiye etme metotlarına yönelinmiştir'' görüşünü dile getirdi.
Türk milletinin AK Parti'ye oy verirken, ona ''tuz'' nazarıyla baktığını belirten Geçen, ''Ama maalesef tuz da kokmaya başlamıştır'' görüşünü savundu. Hatay'daki ''Ali Dibo'' düzeni çerçevesinde rol alan, konumu ne olursa olsun partililerin yaptıklarını teşhir etmenin bir milletvekili olarak en büyük sorumluluğu olduğuna işaret eden Geçen, bunu, ettiği yeminin gereği olarak tanımladı.
Geçen; ''Yolsuzlukla mücadele, partimiz mensupları dışında kalan kişilerin yaptıkları yolsuzluklarla sınırlı kalırsa, bu mücadele halk ve hak için bir mücadele olmaktan çok, siyasi bir avantaj sağlamaya döner. Bu tarz, daha önceki iktidarlarca denenmiş ve ülke, çok şey kaybetmiştir'' dedi.
''MİLLETİN UMUTLARI BAŞKA BAHARA KALDI''
Seçim bölgesindeki ''Ali Dibo'' düzeniyle sadece siyasi hayatında değil, memuriyeti süresince de mücadele ettiğini kaydeden Geçen, mektubunda şu görüşlere yer verdi:
''Hatay'da olanlar bir örnektir. Ben bu örnekten hareketle, ülke genelinde önlem geliştirilmesine esas olacak bir çalışma başlatılmasını, parti yönetimimizden ısrarla talep ettim. Hatay ile ilgili yaşanılan süreci, özellikle partimin har kademesindeki kişi ve kurullarla paylaştım. Bilgi ve kısmen belge paylaşımında da bulundum. Üzülerek ifade edeyim ki gerekli sonuç alıcı çalışmayı göremedim. Milletin hukukunu koruma adına ettiğim yeminin gereğini yaparak, bu kirli gidişin bilgi ve belgelerini ortaya koyarak, yüce milletimle paylaştım. Allah, bu necip milletin yar ve yardımcısı olsun. Sanırım sevdası başka bir bahara kaldı.''
Geçen, verilecek kararın her türlüsünün kendi mücadele azmini ve millete olan bağlılığını artıracağını ve ''hizmetin hizmetkarlığına'' da devam edeceğini ifade etti.