BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Gecekondulara af yolda

Başbakan'ın gecekondulaşma ve kaçak binaları önlemek için 4 yıl önce TCK'ya koydurduğu maddeden geri adım atılıyor.

Abone ol

Sabah'tan Zübeyde Yalçın'ın haberine göre AK Parti, yapı ruhsatı bulunan, ancak gerekli koşulları yerine getirmediği için "iskân" yani oturma izni bulunmayan binalara elektrik, su, telefon bağlanmasının yolunu açan bir yasa teklifini Meclis Başkanlığı'na sundu.

Binlerce binayı ve vatandaşı ilgilendiren bu kısmi af kapsamında, yapı ruhsatı olan binalara elektrik, su ve telefon bağlayan belediye başkanları ile bakanlık görevlileri 5 yıl hapis cezasından kurtulacak.

TEKLİF VERİLDİ

AK Partili Mevlüt Çavuşoğlu ve Veysi Kaynak'ın imzası ile TBMM Başkanlığı'na TCK'nın "imar kirliliği" başlıklı 184. maddesinde değişiklik yapan bir yasa teklifi sunuldu.

Teklif kapsamında maddenin "Yapı ruhsatiyesi olmadan başlatılan inşaatlar dolayısıyla kurulan şantiyelere elektrik, su veya telefon bağlantısı yapılmasına müsaade eden kişi, yukarıdaki fıkra hükmüne göre (5 yıla kadar hapis cezası öngörüyor) cezalandırılır" fıkrasına, "Ancak yapı ruhsatiyesine uygun olarak inşaatı tamamlanmış olup da henüz yapı kullanma izni alınmamış binalar hakkında bu fıkra hükmü uygulanmaz" ibaresi eklendi.