BIST 9.976
DOLAR 34,08
EURO 38,06
ALTIN 2.834,43
HABER /  GÜNCEL

Gecekondu out denizkondu in

Uyanık armatör, öyle bir yat inşaa ettirdi ki sanırsınız villa hem de yüzeninden. Bakınca siz de rezilliği göreceksiniz.

Abone ol

Armatör Kahraman Sadıkoğlu'nun Göcek koylarında demirli yatı ''My Fantasy''nin ''çevre kirliliğine'' neden olduğu iddiaları doğrultusunda, Muğla Çevre ve Orman Müdürlüğü ekipleri inceleme yapmak üzere Göcek'e gitti.

Muğla Valiliği yetkilileri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Armatör Kahraman Sadıkoğlu'nun Fethiye'nin Göcek koylarındaki yatı ''My

O REZİLLİĞE DEVLET YILLARCA
GÖZYUMDU!
800 metrekarelik dubleks daire
şeklindeki, yüzme havuzu, saunası,
spor salonu bulunan yüzer evine,
10 yıl önce ‘barge -yatch’
(duba -yat) adı altında belge aldı
ve yüzer evi Muğla Dalaman’daki
Sarsala Koyu’na yerleştirdi. Yüzer
evin, koyu işgal ettiği şikâyetlerine
karşın Çevre ve Orman Bakanlığı
ile Denizcilik Müsteşarlığı yıllarca
işlem yapmadı. Yüzen ev,
Sarsala’da demirleyip halatlarla
kıyıya bağlanan özel bir villa
haline geldi. Dub olarak
nitelendirildiği için denize elverişlilik
belgesi de aranmadı.
 

Fantasy'' hakkında 2008 yılında 2 farklı dönemde Denizcilik Müsteşarlığı Liman Başkanlığınca işlem yapıldığını ve toplam 10 bin TL ceza kesildiğini bildirdi.

Yetkililer, söz konusu yatın gemi haline gelmesinin olumlu bir gelişme olduğunu ifade ederek, ''Eskiden yat gösteri eviydi ve bulunduğu noktadan gitmek zorunda değildi. Şimdi, gemi haline gelince bulunduğu koydan bir süre sonra hareket etmek zorunda. En önemlisi denizcilikle ilgili belgeleri almak zorunda. Bunlar önceden istenemiyordu'' dediler.

Muğla Çevre ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin de yatın çevre kirliliğine neden olduğu iddialarını araştırmak üzere Göcek'e gittiğini ifade eden Valilik yetkilileri ''Bu konunun üzerinde hassasiyetle duruyoruz. Çevre Müdürlüğü ekipleri, yatın çevreyi kirletip kirletmediğini inceleyecek. Yat, sintine suyu, atık sular ve katı atıkları nereye verdiğini bildirmezse ona göre yaptırım uygulayacaklar'' bilgisini verdi.

Bu arada, adı geçen yatın ''Denize Elverişlilik Belgesi'' olmadığı gerekçesiyle demirli olduğu koydan Göcek'te bir iskeleye çektirildiği de öğrenildi.

İşte o denizkondu;

[PAGE]


[PAGE]