BIST 9.976
DOLAR 34,01
EURO 38,04
ALTIN 2.831,83

Gazze bu tünellerle ayakta kalıyor

Gazze bu tünellerle ayakta kalıyor

Geçtiğimiz hafta içi hamas’ın mısır’la gazze şeridi arasındaki tünellerini kısa bir süre için kapatıp daha sonra yeniden açması gözlerin bir kez daha gazze’nin tünel ekonomisine çevrilmesine neden oldu.

Gazze bu tünellerle ayakta kalıyor

Geçtiğimiz hafta içi Hamas’ın Mısır’la Gazze Şeridi arasındaki tünellerini kısa bir süre için kapatıp daha sonra yeniden açması gözlerin bir kez daha Gazze’nin tünel ekonomisine çevrilmesine neden oldu.

Gazze bu tünellerle ayakta kalıyor

Kuşatma altında geçen dört yıla rağmen Gazzeliler ve Gazze’yi yöneten Hamas hayatta kalmayı hala başarmış durumda. Hatta bazı Gazzelilerin eskisinden daha zengin oldukları bile söylenebilir. Gazze’nin Mısır’la olan sınırının altından geçen tünellerin sayısı kısa sürede o kadar çok arttı ki zaman zaman buradan aktarılan ürünlerin talebin üzerine çıktığı söyleniyor. Dahası ticari rekabet o kadar güçlü ki tünel sahipleri artık yaptıkları işin kazanç getirmediğinden şikayet ediyor.

Gazze bu tünellerle ayakta kalıyor

İngiltere parlamentosunun geçtiğimiz günlerde yayımlanan bir raporuna göre İsrail şu an Gazze Şeridi’nde bulunan 4 bin ürünün sadece 73 tanesinin girişine resmen izin veriyor; geri kalanlar ya Gazze’de üretiliyor ya da yasadışı yollardan elde ediliyor. Örneğin iki yıl önce bir çuvalı 300 İsrail şekeline satılan çimentonun fiyatı bugün neredeyse 10 kat düştü. Bu da İsrail’in geçen yıl düzenlediği ve 4 bin evin yıkıldığı saldırıdan sonra ilk kez inşaat sektörünün hızlanması anlamına geliyor.

Gazze bu tünellerle ayakta kalıyor

İsrail’in Gazze’ye girişi kapatması halen fakirlik yaratıyor ancak bazı ekonomistler burada ekonominin Filistin Yönetimi altındaki Batı Şeria’dan daha hızlı büyüdüğünü söylüyor. Elbette Gazze ekonomisi daha geri bir noktadan yola çıktı ama Gazze’ye Mısır’dan gelen petrolün fiyatının, İsrail’in petrol sağladığı Ramallah’ın üçte biri olması dikkat çekiyor. Gazze’de daha fazla insan ücretsiz sağlık hizmeti alıyor, tünellerde bürokrasi olmadığı için işler daha hızlı ilerliyor, Batı Şeria’daki kontrol noktalarının Gazze’de olmaması da ürünlerin içeride taşınmasını kolaylaştırıyor.