BIST 8.794
DOLAR 34,20
EURO 37,24
ALTIN 2.992,93
HABER /  EKONOMİ

Gazilerimize güzel haber! Emekli aylığı bağlanacak torba yasaya eklendi

Hükümet gazilerimizi sevindirecek bir yasa düzenlemesi için harekete geçti. Gazilere emekli aylığı bağlanmasını ön gören teklif torba yasaya eklendi.

Abone ol

Vatan uğruna uzuvlarından vazgeçen kahraman gazilerimizi için güzel haber geldi. Gazilerimizin dertlerine çözüm getirecek yasa teklifi AK Parti tarafından TBMM'ye sunuldu. Değişiklik maddesi gündemdeki torba yasa teklifine eklendi.

20 yıl 5 bin gün prim

Teklifle emekli aylığı bağlanan malüllerden çalışmaya devam edenlere, vazife malüllüğü aylığı bağlanma tarihinden sonra geçen hizmetleri esas alınarak, en az 20 yıl sigortalılık ve 5 bin gün prim ödemiş olma şartı ile emekli aylığı bağlanacak.

Hakları geri verilecek

Yasada yapılan değişiklikle terör gazilerinin erken emeklilik hakkı ellerinden alınmış, bugüne kadar emekli olanlardan 236'sının da 3 bin lira civarındaki emekli maaşları kesilmişti.

Tek maaşa kalan gaziler, 3 bin 500 lira civarındaki gazilik maaşı ile hem kendilerini hem de ailelerini geçindirmek zorunda kalmıştı. Terörle mücadele operasyonları kapsamında yaralanıp gazi olanlardan çalışabilir durumda bulunanlar, engelli yurttaşlara sağlanan erken emeklilik hakkından yararlanıyordu.

Gaziler, 3600 prim günü ve 15 yıllık sigortalılık süresiyle emekli oluyordu. 2013-2016 yılları arasında çalışırken erken emekli olup maaş almaya başlayan gazilerin maaşları da 17 Aralık itibarıyla kesilmişti.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Emeklilere 850 lira müjdesi bankalar emekli maaşı promosyon savaşına girdi
Foto Galeri Emeklilere 850 lira müjdesi bankalar emekli maaşı promosyon savaşına girdi Galeriye Gözat