BIST 10.682
DOLAR 32,54
EURO 35,15
ALTIN 2.465,28
HABER /  POLİTİKA

Gaziler, Erdoğana haritayı sordu

Sabah'ın haberine göre Başbakan Erdoğan ile gaziler arasında hararetli tartışmalar yaşandı.

Abone ol

Gaziler Günü'nde Türk Silahlı Kuvvetleri Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret eden Başbakan Tayyip Erdoğan'la, gaziler arasında ilginç diyaloglar yaşandı.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde yaralanan ve belden aşağısı felçli olan Göksel Gümüş, Başbakan Erdoğan'a "Kıbrıs'ta tavizler veriyorsunuz" dedi. Başbakan'ın "Hangi tavizler?" sorusu üzerine gazi konu değiştirerek "Türkiye'yi bölen haritalar yayınlanıyor" dedi. Başbakan "Hangi haritalar?" diye sorunca Gümüş, "Amerikan dergilerinde yayınlanıyor" diyerek bir süre önce bir ABD savunma dergisinde yer alan makaleye değindi. Ardından "Diyarbakır'ı BOP'un (Büyük Ortadoğu Projesi) başkenti yapacağım demiştin. Güneydoğu'da Kürt devleti kuruluyor. Gazetelerde Kürt devletinin haritaları çıkıyor. Bu konuda neler yapıyorsunuz?" diye sordu.

İKNA ETMEYE ÇALIŞTI
Erdoğan ise bu sözler üzerine, "Bak yavrum. Sen gazisin, başımızın üzerinde yerin var. Gazilere sevgimiz, saygımız sonsuz ama bu konuyu yanlış biliyorsun. Ben Tayyip Erdoğan'ım, bu ülkenin başbakanıyım. Onun için benim söylediğime inanın. Ben 'Diyarbakır, BOP'un başkenti' olacak diye bir şey söylemedim" karşılığını verdi. Göksel Gümüş ise "Benim sözümü kesmeyin, konuşacağım. Okuryazarım ben bunları biliyoruum" dedi. Bunun üzerine Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt araya girerek Başbakan Erdoğan'ın koluna girdi ve gaziye ye babacan bir tavırla, "Tamam, tamam evladım, bunları ben sana daha sonra anlatırım" diyerek, gerginliği önledi.

Kaynak: www.sabah.com.tr