BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Gazi Mahallesi yine karıştı

Polisin yasadışı DHKP-C örgütüne yönelik operasyonlarını protesto eden göstericiler Gaziosmanpaşa'yı savaş alanına çevirdi.

Abone ol

İstanbul Terörle Mücadele Şubesi, Küçükçekmece, Gazi Mahallesi, Gültepe, Okmeydanı, Ümraniye, Kartal, Sultanbeyli ve Küçük Armutlu'da bar, kafe ve gece kulüplerini basarak, örgüt propagandası yapan yasadışı DHKP-C örgütüne karşı bugün operasyon düzenledi.

Polisin gözaltıları protesto eylemi çatışmaya dönüştü. Gün boyu süren eylemler gece de sürdü. Gaziosmanpaşa'da semt meydanında bir araya gelmek isteyen grubun üzerine panzerle giden polis ekipleri ve göstericiler arasında çıkan çatışma kısa sürede bastırıldı. Polisin dağılın uyarısına uymayan gruba yapılan müdahalede göstericiler polise attıkları molotof kokteyliyle karşılık verdi.

Polis ekipleri gösteride kaldırım taşlarını sökerek çevredeki bazı ev ve işyerilerinin camlarını kıran kalabalığı göz yaşartıcı gazla olay yerinden uzaklaştırdı. Müdahale sonrası ara sokaklar arasında izlerini kaybettiren göstericiler bu defa da farklı noktalarda tekrar birleşerek polise molotof kokteyli attı.

Sadece Gaziosmanpaşa'daki olayları bastırmak için en az 3 bin polis görev aldı. Olaylarda 3 bin polisin yanı sıra 7 adet zırhlı araç ve panzerler ile olaylara müdahale edildi.