BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  GÜNCEL

Gazeteciler çete davası zanlısı

Bartın'da düzenlenen operasyonla ilgili gazeteciler gözaltına alındı.

Abone ol

Bartın'da bir kooperatif başkanının elebaşılığında çete kurdukları iddiasıyla yaklaşık 50 kişi gözaltına alındı. 3 yerel gazeteci de çeteye bilgi sızdırmaktan gözaltında.

Bartın İl Emniyet Müdürlüğü, vatandaşların şikayeti ve araştırmaları üzerine yaklaşık 10 aydır sürdürülen çalışma kapsamında ''Kalkan Operasyonu'' düzenledi.

Kooperatif başkanı A.B'nin elebaşılığındaki çetenin üyesi oldukları iddia edilen aralarında yerel gazeteci, banka çalışanı, iş adamı, esnaf ve emlakçı gibi 50 civarında kişinin evlerinin yanı sıra iş yerlerine baskınlar gerçekleştirilerek, aramalar yapıldı.

Operasyon kapsamında çok sayıda çeşitli çapta silah, av tüfeği ile bunlara uygun mermi, 1'i 300 bin YTL'lik çok miktarda da senet ve çek ele geçirildi. Çetenin, zorla çek senet tahsilatı, tefecilik, uyuşturucu satışı ve tehdit gibi suçlara karıştığı öne sürüldü.

GAZETECİLER BİLGİ Mİ SIZDIRDI?

Yetkililer, gözaltına alınan kişilerin sorgularının 3-4 gün devam edeceğini, çok sayıda kişinin de çeteden şikayetçi olduğunu bildirdiler. Operasyonda gözaltına alınan 3 gazetecinin, çetenin kamu kurum ve kuruluşlarındaki işlerini görmelerinin yanı sıra emniyetteki gelişmeler hakkında bilgi sızdırdıklarının tespit edildiğini öne süren yetkililer, olaylarla ilgili veri toplama çalışmalarının titizlikle sürdürüldüğünü belirttiler.