BIST 10.289
DOLAR 32,70
EURO 35,14
ALTIN 2.442,73
HABER /  MEDYA

Gazeteciden Erdoğana mektup

Çağdaş Kars Haber Gazetesi'nin yazıişleri müdürü Gümüşpala Kortağ AK Parti'nin "Adalet"ine sığındı.

Abone ol

İşte Gümüşpala Kortağ'ın Başbakan Erdoğan'a yazdığı mektup:

“Sayın Başbakanım; Ben Kars’ta yayınlanmakta olan Çağdaş Kars Haber Gazetesi’nin Yazıişleri Müdürü’yüm. İsmim: Gümüşpala Kortağ. Bu mektubu size gazetenin 6. kuruluş yılı olan 11 Şubat 2008 günü yazıyorum.

Sayın Başbakanım;

Öncelikle belirteyim ki, Yazıişleri Müdürü olduğum Çağdaş Kars Haber Gazetesi, Kars’ta tek muhalif sestir. Bütün olumsuzlukların üzerine cesurca giden ve 6 yıllık süre içerisinde hakkında 900 dava açılan, 899’undan beraat eden tek gazetedir. Süren tek davamız ise, Kars Milletvekiliniz Zeki Karabayır’ın “Kayıp Milletvekili” haberimizden dolayı açtığı davadır.

Sayın Başbakanım;

Muhalif olmak, olumsuzlukların üzerine gitmek, “Yandaş olmak” kadar demokratik bir haktır. Biz de bu demokratik hakkımızı kullanarak, sizin rüzgârınızla tekrar seçilmesi “Kars’ın talihsizliği” olan Kars Milletvekiliniz Zeki Karabayır’ın, Kars’a karşı umursamazlığına, sorunlar karşısında “Banane”ci tavrına dikkat çekmek için 28 Kasım 2007 günkü sayımızın birinci sayfasını (örneği ekte bulunan) “Kayıp Aranıyor” ilanıyla çıktık. Türkiye’de ses getiren haberlerimizden birisiydi bu. Aynı zamanda kendi partililerinizin talebiydi. Çünkü Karabayır, bırakın halkı, partililerinizle bile görüşmüyordu. Bu haberden sonra başımıza gelmeyen kalmadı!
Devlet kurumları üzerimize yönlendirildi, ekonomik olarak boğulmak istendik. Önce SSK geldi üzerimize.
Daha önce prim borcundan dolayı resmi ilan yayınladığımız kurumlara yazı yazıp, “İlan paralarının borca karşılık kesilmesi”ni isteyen ve bizim de olumlu karşıladığımız talebin ardından, “Kayıp Milletvekili Aranıyor” haberinden sonra bu kez bankalardaki gazetenin sahibi olan annemin hesaplarına haciz konuldu.

Sayın Başbakanım;

“Kayıp Milletvekili” haberimizin arkasındayız. Çünkü, listenin birinci sırasından aday gösterip, rüzgarınızla seçtirdiğiniz Zeki Karabayır, Kars’a ve Kars’ın sorunlarına karşı halen duyarsız. Haberden sonra birkaç kez Kars’a geldi. Ama, sorun çözücü değil. Sözkonusu haberden sonra “Korku imparatorluğu” yarattığı partinizde, herkesi “Gümüşpala Kortağ benim düşmanımdır, onunla konuşan partiden defolup gitsin” diye tehdit eden Zeki Karabayır’ı halkın tanıyıp tanımadığını veya sevip sevmediğini yaptıracağınız ufak bir araştırmayla öğrenebilirsiniz.

Sayın Başbakanım;

Sırf muhalif olmamdan dolayı vekilinizin kurumları üzerimize saldırtması ve bizi ekonomik olarak bitirmek istemesi “Susturmaya” yönelik tehditse, nafile çaba. Çünkü, Kars’a karşı ilgisizliğe tepkim hep sürecek. Karslılar Erzurum yollarında sağlık nedeniyle öldükleri sürece, eğilmeyeceğim, biat etmeyeceğim.
Muhalif olmak suç mu?
Eğer suçsa, ben bu suçu işlemeyi sürdüreceğim.

Sayın Başbakanım;

Üzerimizdeki bu baskı ve zulüm, demokratik değildir ve diktatörlük rejimlerine özgüdür. Eğer vekilleriniz diktatörse, açıklayın da bilelim ve ona göre davranalım.
Milletvekillerinizi eleştirmek suçsa, Meclis aritmatiğinizin sağladığı dayatmayla, bu yönde yasalar çıkarırsınız ve biz de yasaya uyarız. Yoksa, devlet kurumlarıyla bizleri karşı karşıya getirmek sizin deyiminizle “Şık” değildir.
Vekillerinizi, muhaliflere karşı diktatörvari tutumdan vazgeçmeye çağırıyorum...”

Bu isyanın Adalet Ve Kalkınma Partisi’nin “Adalet” terazisinde kabul görmesi dileği ile durumu naklederiz...