BIST 9.577
DOLAR 34,01
EURO 37,84
ALTIN 2.822,99
HABER /  GÜNCEL

Garipoğlu davasında flaş tahliye!

Garipoğlu davasında flaş tahliyeler: Baba Mehmet Nida Gardipoğlu ve üç kişi mahkemece tahliye edildi.

Abone ol

Münevver karabulut cinayeti davasında tutuklu yargılanan Mehmet Nida Garipoğlu, Ahmet Batur, Mehmet Karakayalı ve Habip Kurt'un tahliyesine karar verildi.

Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar Habib Kurt, Mehmet Karakayalı, Ahmet Batur ile tutuksuz sanıklar Tülay Makbule Garipoğlu ve Hayyam Garipoğlu katıldı.

4 SANIK TAHLİYE EDİLDİ

Davanın diğer tutuklu sanıkları Cem Garipoğlu ile babası Mehmet Nida Garipoğlu'nun gelmediği duruşmada, Münevver Karabulut'un annesi Nagihan ve babası Süreyya Karabulut hazır bulundu.

Mahkeme, tutuklu 4 sanığın tahliye edilmesine karar verdi. Tutuklu baba Mehmet Nida Garipoğlu ile Habib Kurt, Mehmet Karakayalı ve Ahmet Batur tahliye oldu.

DAVADA ANNE GARİPOĞLU VE AMCA NİDA GARİPOĞLU NELER SÖYLEDİ? TIKLAYINIZ!

Baba Garipoğlu cinayete iştirakten tutuklanmış, diğer sanıklar Habib Kurt, Mehmet Karakayalı ve Ahmet Batur ise suçluyu kayırma ve delilleri kayırma iddiasıyla tutuklanarak cezaevine gönderilmişlerdi.

BABA GARİPOĞLU CİNAYETE İŞTİRAKTEN TUTUKLANMIŞTI

Dava iddianamesinde, katil zanlısı Cem Garipoğlu'nun babası Mehmet Nida Garipoğlu'nun, "Tasarlayarak, çocuğu veya beden veya ruh bakımından kendini savunamayacak kişiyi canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme suçuna iştirak etmek"ten ağırlaştırılmış müebbet, Hayyam Garipoğlu, Habib Kurt, Mehmet Karakayalı ve Ahmet Batur'un "suçluyu kayırmak", anne Tülay Makbule Garipoğlu'nun da "suç delillerini yok etmek, gizlemek veya değiştirmek" suçundan 6 aydan 5'er yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları isteniyor.

Yaş küçüklüğü dikkate alınarak hakkında, "Tasarlayarak, çocuğu veya beden veya ruh bakımından kendini savunamayacak kişiyi canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürmek" suçundan 18 ile 24 yıl arasında hapis cezası istemiyle Bakırköy 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesinde dava açılan Cem Garipoğlu'nun dosyası da 11 Şubatta yapılan ilk duruşmada, aralarında hukuki ve fiili bağlantı bulunduğu gerekçesiyle bu davayla birleştirilmişti.