BIST 8.794
DOLAR 34,23
EURO 37,22
ALTIN 2.995,42
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Gandi'den buzları eriten tokalaşma

Mutabakat sonrası yemin etme kararı alan CHP'de sıra Kemal Kılıçdaroğlu'na geldiğinde TBMM'de alkış tufanı koptu.

Abone ol

İNTERNETHABER

ANKARA- Tutuklu milletvekilleri krizini AK Parti ile yaptığı mutabakat metni ile çözüp yemin eden CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Arkadaşları satmayız" sözleri nedeniyle polemik yaşadığı MHP lideri Devlet Bahçeli'nin gönlünü de Genel Kurul'da aldı. Kılıçdaroğlu yemin ettikten sonra MHP lideri Bahçeli'nin yanına giderek sıcak bir şekilde elini sıktı. 

AYAKTA ALKIŞLANDI

Genel Başkan olarak ilk yeminini eden Kılıçdaroğlu, kürsüden ismi okunduğu anda CHP'li vekiller tarafından ayakta alkışlandı. Bir hayli heyecanlı olduğu gözlenen Kılıçdaroğlu yemin ettikten sonra aynı şekilde ayakta alkışlandı. Kılıçdaroğlu'nu AK Partili bakanlar ve AK Parti, MHP sıralarından milletveklileri de alkışladı.

İLK TEBRİK BAHÇELİ'DEN

Kılıçdaroğlu yemin sonrası yerine geçerken MHP lideri Devlet Bahçeli'nin yanına giderek elini sıktı. İki lider arasında yemin etmeme tartışmaları sırasında yaşanan "Arkadaşlarımızı satmayız" polemiği de böylece tatlıya bağlanmış oldu.

BAYKAL KILIÇDAROĞLU'NU DİNLEMEDİ

Kılıçdaroğlu'nun yemini sırasında Antalya Milletvekili Deniz Baykal Genel Kurul salonunda yer almadı. Bu nedenle Baykal Kılıçdaroğlu'nu ayakta karşılayan ve alkışlayan milletvekilleri arasında yer alamadı.

İŞTE O ANLAR