BIST 9.577
DOLAR 33,99
EURO 37,83
ALTIN 2.821,03
HABER /  SPOR

Galatasarayda Hakan polemiği

Galatasaray toplantısında üyeler arasında Hakan Şükür gerginliği yaşandı.

Abone ol

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Polat, bu sezon futbol takımında ciddi bir revizyona gitme ihtiyacını duyduklarını ifade ederek, sadece 1.4 milyon Avro fazla ödeyerek kaliteli bir kadro kurduklarını söyledi.
     
Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda yapılan Divan Kurulu toplantısında, kurul başkanı İrfan Aktar'ın, 50 milyon YTL'lik transfer harcamalarının kaynağı ile ilgili bilgi istemesi üzerine söz alan Polat, hasta yatağından kalkıp toplantıya geldiğini belirterek, transfer harcamaları konusunda açıklamalarda bulundu.
     
Camiadan, yeniden yapılanma ve dönüşüm talepleri geldiğini hatırlatan Polat, ''Yeni bir heyecan yaratmak istedik. Galatasaray bünyesinde olan 26 futbolcumuzu, 10'unu bonservisiyle 16'sını ise kiralık olarak verdik. Giden futbolcularımızın bu sezon bize 7.3 milyon Avro maliyeti olacaktı, onların yerine gelen oyuncuların maliyeti ise 8.7 milyon Avro. Bonservis hariç, 1.4 milyon Avro fazla para vererek ciddi bir gençleştirme operasyonu oldu, takımın kalitesi yükseldi. Gelen oyuncuların kalitesini biliyorsunuz. İyi bir dönüşüm yaptığımızı dönüşüyoruz. Bu 1.4 milyon Avro ek yükün fazla olmadığını düşünüyoruz'' diye konuştu.
     
HAKAN ŞÜKÜR GERGİNLİĞİ
Toplantıda söz alan üyelerden Yılmaz Toköz'ün, bütün rekorları kıran Hakan Şükür'ün Divan Başkanlığı tarafından özel olarak ödüllendirilmesini istemesi, gerginliğe yol açtı.
     
Yılmaz Toköz, ''Oyuncumuz bütün rekorları kırdı, son rekoru Turgay Şeren'in Galatasaray'daki kaptanlığıdır, buna da iki maç kaldı onu da kırar'' demesi üzerine söz alan Doğan Koloğlu, sert tepki gösterdi.
     
Koloğlu, Hakan Şükür'ün Galatasaray Televizyonu'nda yer alan bir röportajının, gazetelere ''Beni eleştirmeyin, Allah'ın gücüne gider'' şeklinde yansıdığını dile getirip, ''Bunun için bugün bir gazetede ağır şekilde eleştirildi. Bunları da gündeme getirmeliyiz. Divanda bunlar da tartışılmalı'' dedi.
     
Seyfettin Çelikkalp de Hakan Şükür'lü dönemde Galatasaray'ın 18 şampiyonluk kazandığını belirterek, bu futbolcunun heykelinin Florya Tesisleri'ne dikilmesini istedi.
     
Bu arada, Yılmaz Toköz'ün konuşması sırasında dile getirmesiyle, başkan Canaydın ve İrfan Aktar'ın, önceki gün Acıbadem Hastanesi'nde check-up'tan geçtikleri anlaşıldı.