BIST 8.946
DOLAR 34,29
EURO 37,07
ALTIN 3.024,40
HABER /  SPOR

Galatasaray - Beşiktaş / Canlı

Trendyol Süper Lig'in 10. haftası dev bir derbiye sahne oluyor. Lider Galatasaray, sahasında ezeliyle rakibi Beşiktaş'ı ağırlıyor.

Abone ol

Trendyol Süper Lig'de zirve mücadelesinde Galatasaray ve Beşiktaş karşı karşıya geliyor. Dev derbi öncesi sarı kırmızılı ekip, bir maç fazlasıyla rakibinin 5 puan önünde zirvede bulunuyor.

Galatasaray 2 - 0 Beşiktaş (CANLI SKOR)

67'GOL! Galatasaray, Osimhen'in kafa golüyle farkı 2'ye çıkardı.

60'Galatasaray gole yaklaştı. Yunus Akgün'ün savunma arkasına gönderdiği uzun topa koşan Osimhen, ceza sahasına girdikten sonra çaprazda yerden şutunu çekti. Kaleci Ersin gole izin vermedi. Ofsayt bayrağı da havaya kalktı.59'KAÇTI! Immobile'nin ara pası ile ceza sahasına sarkan Rafa, Muslera'yı geçen topa hamle yapmak isterken Davinson Sanchez, soğukkanlı davranarak tehlikeyi uzaklaştırdı.

55'Beşiktaş gole çok yaklaştı. Sağ kanata gönderilen topta Rafa, ceza sahasında topuk pası ile geriye Joao Mario'ya bıraktı. Mario'nun kale sahasında yerden şutunu çekti. Muslera, gole izin vermedi.

49'Elias Jelert oyuna girmek için hazırlık yapıyor.

49'Galatasaray'da sakatlık yaşayan Kaan Ayhan oyuna devam edemeyecek.

48'Orta alanda pasla buluşan Joao Mario, savunma arkasına koşu gösteren Immobile'ye derin oynamak istedi. Davinson kademede dikkatli. Korner.

46'Maçta ikinci yarı başladı.

45'Maçın sonuna 1 dakikalık kayıp zaman işareti geldi.

44'Galatasaray hızlı hücumda etkili geldi. Davinson'un pası ile sağdan ceza sahasına giren Icardi, çaprazdan şutunu çekti. Kaleci Ersin topu kornere çeldi.

44'Beşiktaş etkili geldi. Sağ kanatta topla ceza sahasına giren Rafa Silva, yerden şutunu çekti. Muslera iki hamlede topu kontrol etti.

42'Yunus Akgün sağ kanatta topu aldıktan sonra sol ayağıyla Osimhen'e orta göndermek istedi. Meşin yuvarlak kaleci Ersin'de kaldı.

38'Rakip yarı alanda organize olan Galatasaray'da sağ kanata açılan topta Kaan Ayhan ortasını içeri gönderdi. Penaltı noktası yanında Osimhen'in kafa vuruşunda top dışarı gitti.28'Oyun devam ediyor.

27'PENALTI BEKLENTİSİ! Galatasaray'da sol kanattan içe kat eden Yunus, savunma arkasına derin top gönderdi. Icardi, Felix Uduokhai ile girdiği ikili mücadelede yerde kaldı. Galatasaray penaltı bekliyor.

24'Soldan Joao Mario'nun kullandığı serbest vuruşta Icardi, topu ceza sahasında kafayla uzaklaştırdı.

23'Sol kanattan atak geliştirmek isteyen Beşiktaş'ta Masuaku, Sallai ile girdiği ikili mücadelede yerde kaldı. Beşiktaş serbest vuruş kullanacak.

21'Rakip yarı alanda kayarak topa hamle yapan Davinson, Joao Mario'ya faul yaptı. Beşiktaşlı futbolcular hakeme sarı kart itirazında bulundu.

15'Galatasaray'da Gabriel Sara, yayın sağından şutunu çekti. Savunmada Ndour'a çarpan top kornere gitti.

13'GOL! Galatasaray, Davinson'un kafa golüyle maçta öne geçti. Rakip yarı alanda sağ iç boşlukta Sara'nın kullandığı serbest vuruşta Davinson Sanchez, ceza sahasında isabetli bir kafa vuruşu ile golü buldu.

10'Sol kanatta topu aldıktan sonra Yunus, bekletmeden Barış Alper'in koşu yoluna pas göndermek istedi. Meşin yuvarlak oyun alanını terk etti.

6'Sol kanattan Sara'nın kullandığı köşe vuruşuna Osimhen kafa vuruşunu yaptı. Ersin yine gole izin vermedi.

6'KALECİ ERSİN! Sağ çaprazdan Sallai'nin uzak direğe gönderdiği ortaya arkada Yunus, yarım vole denedi. Kaleci Ersin şık bir kurtarışla topu kornere gönderdi.

3'İLK TEHLİKE! Gedson Fernandes'in sağ kanattan sol kanata yerden gönderdiği pas sonrası ceza sahasında topla buluşan Semih, çaprazda dar açıdan şansını denedi. Top yan ağlarda kaldı.

1'Maçta ilk düdük geldi ve dev derbi başladı.

Galatasaray - Beşiktaş ilk 11'ler

Galatasaray: Muslera, Kaan, Davinson, Abdülkerim, Barış Alper, Torreira, Sara, Sallai, Yunus, Osimhen, Icardi.

Beşiktaş: Ersin, Svensson, Uduokhai, Emirhan, Masuaku, Ndour, Gedson, Joao Mario, Rafa, Semih, Immobile.

357. randevu

Galatasaray ile Beşiktaş rekabeti 22 Ağustos 1924 yılında Taksim Stadı'nda oynanan müsabakayla başladı ve o maçı siyah-beyazlılar 2-0'lık skorla kazandı. İki takım bugüne kadar 356 kez karşılaştı. Söz konusu maçlarda sarı-kırmızılılar 127 kez sahadan galip ayrılırken, siyah-beyazlılar ise 115 defa rakibini mağlup etti. 114 müsabakadan ise beraberlik çıktı. Galatasaray'ın 496 golüne, Beşiktaş 469 golle karşılık verdi.

İki takım arasında son olarak oynanan TFF Süper Kupa maçını Beşiktaş 5-0'lık skorla kazandı.

Bbronckhorst, Lucescu'nun ardından en iyisi

Beşiktaş Teknik Direktörü Giovanni van Bronckhorst, namağlup unvanıyla şimdiden adını siyah-beyazlıların tarihine yazdırmış durumda. 49 yaşındaki teknik adam, Mircea Lucescu’nun 2002-2003 sezonunda elde ettiği 26 maçlık yenilmezlik serisinden bu yana siyah-beyazlı takımda görev almış teknik direktörler arasında ilk sezonunda en uzun namağlup serisine sahip çalıştırıcı.

Ligde 8 mücadelede rakiplerine 3 puan şansı vermeyen van Bronchorst’u, 2007-2008 sezonunda 6 maçta 4 galibiyet, 2 beraberlikle bunu başaran Ertuğrul Sağlam izliyor. Giovanni van Bronckhorst, Galatasaray karşısında da yenilgisizliğini sürdürmenin peşinde.

Beşiktaş ile 17 kez karşılaştı

Okan Buruk, antrenörlük kariyerinde Beşiktaş'a karşı daha önce Elazığspor, Gaziantepspor, Sivasspor, Akhisarspor, Başakşehir ve Galatasaray'ın başındayken rakip oldu. Buruk'un takımları söz konusu müsabakalarda 4 galibiyet, 3 beraberlik ve 10 mağlubiyet aldı.

Beşiktaş namağlup unvanını korumak istiyor

Galatasaray ve Trabzonspor ile birlikte ligin namağlup üç takımından biri olan siyah-beyazlı ekip, derbide alacağı galibiyetle hem rakibinin serisini sonlandırmak hem de unvanını korumak istiyor. Beşiktaş, ilk 9 maçını yenilgisiz geçtiği son sezonu 2016-2017'de yaşadı. Söz konusu sezonda Teknik Direktör Şenol Güneş idaresinde oynadığı ilk 14 mücadelede mağlup olmayan Kara Kartal, 9 galibiyet, 5 beraberlik aldı.

Ndour yerine Musrati

Beşiktaş’ta teknik direktör Giovanni van Bronckhorst’un Lyon maçındaki savunma zaafları nedeniyle taktiksel değişikliklere gidebileceği değerlendiriliyor. Bu nedenle El Musrati’nin Ndour’un yerine oynaması kuvvetle muhtemel. Rashica da hazır görülmesi halinde Joao Mario’nun yerine sağ kanada geçebilir.

2- Beşiktaş ile oynadığı son iki Süper Lig maçını kazanan Galatasaray, ezeli rakibini üst üste 3+ kez mağlup ettiği son seriyi Ocak 2013-Mayıs 2015 arasında yakaladı (5 maç).

Mertens ‘dalya’ diyecek

G.Saray’da Dries Mertens bugün görev alırsa, sarı kırmızılı formayla 100. maçına çıkacak. G.Saray’da Sara, Jelert, Sallai ve Osimhen; Beşiktaş’ta Emirhan, Can, Uduokhai, Mario ve Ndour görev almaları halinde Türkiye’deki kariyerlerinde ilk kez G.Saray-Beşiktaş derbisine çıkacaklar.

Okan Buruk sahada

Galatasaray’da Ismail Jakobs, sakatlığı nedeniyle derbide forma giyemeyecek. Teknik direktör Okan Buruk’un ise geçirdiği apandisit ameliyatına karşın takımının başında sahada olması bekleniyor. Beşiktaş’ta Necip, Paulista ve geçtiğimiz hafta sakatlanan Mert Günok bugün sahada olmayacak. Milli maçta sakatlanan ve ilk kez dün antrenmana çıkan Rashica’nın durumuna ise bugün karar verilecek.

Okan Buruk'un 6. Beşiktaş derbisi

2022 yılının yaz aylarında takımın başına geçen Okan Buruk, Fenerbahçe ve Beşiktaş ile 11 kez karşı karşıya geldi. Okan Buruk'lu Galatasaray, siyah-beyazlılarla oynadığı 5 derbinin 3'ünü kazanırken, 2 kez de kaybetti. 51 yaşındaki teknik adam, sarı-lacivertlilere karşı ise 1'i hükmen olmak üzere toplam 4 galibiyet elde ederken, 1 mağlubiyet ve 1 de beraberlik aldı.