BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  GÜNCEL

Gaffur pijamalı eylem

Emekli polis, "Gaffur pijaması" giyerek, 301'inci maddenin kaldırılmaması için eylem yaptı.

Abone ol

MERSİN’de yaptığı tek kişilik eylemlerle tanınan emekli polis M. Emin Kocaaslan, son dönemde moda olan ‘Gaffur pijaması’ giyerek, 301'inci maddenin kaldırılmaması için eylem yaptı.

Atatürk Caddesi’nde çizgili pijamalarla gelen M. Emin Kocaaslan, üzerinde ‘Dümeni, düzeni bozuk, AKP’nin sicili bozuk, asayiş, işsizlik, şiddet, cinnet eşittir hükümet’, ‘301 kime batıyor? En büyük 301 Aslanlar Vadisi/ Mersin’, ‘Görevinden alınacak biri varsa İçişleri Bakanı ve Osman Baydemir. Benim valim, müdürüm işini bilir. İşini bilmeyen basın ve Başbakan. Aslanlar Vadisi’ yazılı dövizler açtı.

Kocaaslan’ın pijamayla eylem yaptığını gören vatandaşlar çevresini sarınca ortaya ilginç bir görüntü çıktı. Bazıları cep telefonu ile görüntülerini çektiği Kocaaslan, 301'inci maddenin kaldırılmasını isteyenlerin hata yaptığını belirterek, “Bu ülkede kimse ‘Ben Atatürk ve laik cumhuriyet ilkelerine bağlı olmaya mecbur değilim’ diyemez. Hakaret edemez. Çünkü bu ülke taşıyla toprağıyla Atatürk’ün tapulu malıdır. O halde laik cumhuriyet ilkeleri ve hukukun üstünlüğüne istinaden AKP’nin sicili, hukuken vicdanen ve manen bozulmuştur. 301'inci madde uğruna şehit olurum, ateşle oynamayın” dedi.

Ardından da yazdığı iki ayrı şiirle hem AKP hem de CHP’ye gönderme yapan Kocaaslan, vatandaşlardan alkışlarla kendisine destek olmasını istedi. Ardından da elindeki dövizlerle bir süre yürüyen Kocaaslan, önce CHP daha sonra da AKP il binasının önüne gitti. Kocaaslan, eylem için hazırladığı bildirileri iki partinin kapılarının önüne fırlattı.