223 trilyon dolarlık bir güce sahip oldğu tahmin edilen G7 grubu, dünyanın girdiği ekonomik krizden çıkmak için gizli bir toplantıyla bir araya gelecekler.
Abone olSanayileşmiş ülkeler topluluğu G7'nin maliye bakanları İngiltere Maliye Bakanı George Osborne'un ev sahipliğinde iki günlük bir toplantı için haftasonu Londra yakınlarında biraraya geldi.
Toplantının başlıca gündem maddesi bankacılık sektöründe yapılması öngörülen reformlar ve Mart ayında Kıbrıs'a yapılan kurtarma yardımcı oldu.
Osborne toplantılardan, "Hiçbir banka kurtarılamayacak kadar büyük değildir” sonucunun çıktığını ifade etti.
'Too big to fail' özellikle Lehman Brothers bankasının çöküşünün ardından gündeme gelen ve büyüklüğüyle çöküşe geçmesi ekonomiye büyük zarar verebilecek durumlara verilen tabirdir.
KRİZDEN ÇIKIŞI KONUŞACAĞIZ
Toplantının ev sahibi İngiltere Maliye Bakanı Osborne, toplantı öncesinde "Krizden çıkışı nasıl hızlandırabileceğimizi konuşacağız. Geçen yılla karşılaştırıldığında çok daha istikrarlı bir hava olduğu ortada. Bu, para piyasalarına da yansıyor" dedi.
G7, 223 TRİLYON DOLARLIK DEĞERE SAHİP
Eylül ayında yayımlanan Credit Suisse Küresel Varlık Raporu'na göre G7 grubu, 223 trilyon dolarlık değerle küresel varlığın yüzde 66'sını temsil ediyor.
G7 bakanlarının bu toplantısı gayrı resmî bir toplantı olarak kabul ediliyor ve iki günlük görüşmeler ardından bir sonuç bildirgesi de yayınlanmayacak.
KÜRESEL MALİ POLİTİKALARI BELİRLİYORLAR
Brezilya, Çin ve Hindistan gibi gelişmekte olan ekonomiler nedeniyle G20 toplantıları küresel malî politikaların belirlenmesinde ve reform planlarının şekillenmesinde daha önemli bir yere sahip.
ABD, Almanya, Japonya, İngiltere, İtalya, Fransa ve Kanada'dan oluşan G7 son yıllarda daha geniş kapsamlı G20 ve Uluslararası Para Fonu IMF'nin toplantıları sırasında biraraya geliyorlardı.