BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  SPOR

Futbolda kura heyecanı

Futbolda, yarın Avrupa kupalarında kura heyecanı yaşanacak.

Abone ol

Avrupa kupalarında mücadele edecek 5 Türk takımından 4'ünün rakipleri çekilecek kuralar sonucunda belli olacak. Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde 3. ön eleme turuyla, UEFA Kupası'nda 2. ön eleme turu maçlarının kura çekimi yarın İsviçre'de yapılacak.

Nyon kentinde gerçekleştirilecek kura çekiminde, Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turu ilk maçında kendi evinde Faroe Adaları'ndan B36 Torshavn'ı 4-0 yenerek, 1 Ağustostaki rövanş maçı öncesi turu geçmek için büyük avantaj yakalayan Fenerbahçe'nin, turu geçmesi durumundaki muhtemel rakibiyle, seri başı olarak bu turda mücadeleye başlayacak Galatasaray'ın muhtemel rakibi belli olacak.

Ayrıca, UEFA Kupası'na 2. ön eleme turundan başlayacak Trabzonspor ve Intertoto Kupası'ndan geçiş yapan Kayserispor'un rakipleri de kurayla belirlenecek. Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu maçlarının kura çekimi TSİ 13.00'te, UEFA Kupası 2. ön eleme turu maçlarının kura çekimi ise TSİ 14.30'da başlayacak. Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde 3. ön eleme turu ilk maçları 8-9 Ağustosta, rövanşları ise 22-23 Ağustosta yapılacak ve turu geçen takımlar grup maçları oynamaya hak kazanacak.

UEFA Kupası'nda ise 2. ön eleme turu ilk maçları 10 Ağustosta, rövanşları ise 24 Ağustosta yapılacak ve turu geçen takımlar kupada 1. turda mücadele edecek. Türkiye'yi UEFA Kupası'nda temsil edecek bir diğer takım Beşiktaş ise kupaya 1. turdan itibaren katılacak.