BIST 9.109
DOLAR 34,27
EURO 37,63
ALTIN 2.917,53
HABER /  SPOR

Futbolda ağır ceza dönemi

Federasyon, müsabakalarda yaşanan çeşitli olaylara ağır yaptırımlar getirdi.

Abone ol

Federasyonu'nun Beylerbeyi'ndeki tesislerinde gerçekleştirilen ve 5 saat süren Yönetim Kurulu toplantısının ardından yazılı bir açıklama yapıldı.

Yönetim kurulundan yapılan açıklamada, futbol disiplin talimatında değişikliğe gidildiği bildirildi. Federasyon, "Çirkin, kötü tezahürat ve davranışlar" ile "Müsabaka sonucunu etkileme" maddelerini, sert yaptırımlar getirerek yeniden oluşturdu. Buna göre, futbol müsabakalarında çirkin ve kötü tezahürat yapılması ve davranışlarda bulunulması halinde, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), ilgili kulübe ilk ihlal için 10 ila 250 bin YTL arası para cezası verecek. İhlalin bir başka müsabakada tekrarlanması halinde bu ceza, 25 ila 500 bin YTL arasında olacak. Bu konuda ihlalin üçüncü defa tekrarlanması halinde ise kulübün mevcut puanlarından 3'ü silinecek. Bundan sonra yapılacak her ihlalde puan indirimi devam edecek.

Yönetim kurulu ayrıca, maçlarda yaşanacak ırkçı hareketlere karşı da sert önlemler aldı.

Buna göre, ırkçılığa ilişkin eylemlerde ilk ihlalde 3, ikincisinde 6 puan silinecek. Kulüp, üçüncü ihlalde ise bir alt lige düşürülecek.

Federasyon yönetim kurulu, halen yürürlükte olan 2 yıllık soruşturma zaman aşımı süresi de ortadan kaldırıldı.

Futbol Federasyonu yönetim kurulu, şike iddialarını soruşturmak üzere yeni bir kurul da oluşturdu.

Bu kurul, federasyonun yönetim kurulunun re'sen verdiği kararla Samsunspor-Ankaragücü maçını inceleyecek. Ayrıca aynı kurul, Malatyaspor'un başvurusu üzerine Gaziantepspor-Malatyaspor maçında Malatyasporlu futbolcular Senkerik, Zdenek, Jiri Homola, Jiri Matek'e yönelik Denizlispor lehine danışıklı oynadıkları yönündeki iddiaları da araştıracak.

Bu arada, daha önce oluşturulan ve Çaykur Rizespor-Denizlispor maçını inceleyen kurul, federasyon yönetim kuruluna hazırladığı raporu iletti. Yönetim kurulu da rapordaki söz konusu maçta "Şike bulgusuna rastlanmamıştır" görüşü doğrultusunda karar verdi.