Futbol kulüplerinin armalarının anlamları
Real madrid: madrid ekibinin başındaki “real” yazısı royal yani krallıktan gelmektedir. franco’nun ülkenin başına geçmesiyle “real” yazısı kulübün adına ikinci kez eklenmiştir. armada yer alan taç şekli de yine kraliyet ailesini temsil eder. franco’nun ispanya’da başa geçmesinden sonra ispanya...
Real Madrid: Madrid ekibinin başındaki “Real” yazısı Royal yani krallıktan gelmektedir. Franco’nun ülkenin başına geçmesiyle “Real” yazısı kulübün adına ikinci kez eklenmiştir. Armada yer alan taç şekli de yine kraliyet ailesini temsil eder. Franco’nun İspanya’da başa geçmesinden sonra İspanya Kralı Alfonso’nun ülke dışına kaçması ardından bu kraliyet logosu Madrid kulübünün armasına eklenmiştir. “Mor menekşeler” olarak ülkemizde adlandırılan Real Madrid’in formasında yer alan beyaz renkten dolayı İspanya’da “Beyazlar” olarak adlandırılır.
FC Barselona: Katalanların Milli Takı’mı olarak görülen Barselona’nın forma renkleri bordo-mavidir. Kulüp armasında da bu renkleri görebiliyoruz. Sağ üstte Katalan renkleri ve sol üstte de beyaz zemin üzerinde kırmızı bir haç vardır. Armanın tam ortasında da ilk futbol toplarını simgeleyen bir top vardır.
Liverpool: 1892’de kurulan İngiliz kulübünün arması birkaç kez değiştirildi. Armanın ana temasını Liverpool kentinin 13. yüzyıldan beri simgesi olan “Liver Bird” den alır. “Liver Bird” yarı karabatak, yarı kartal olan mitolojik bir kuştur. Armanın üst kısmında yer alan ve kulübün ünlü sloganı "You'll never walk alone" mottosunun yazdığı bölüm, 1982 yılında Liverpool'un stadı Anfield Road'da açılan ve kulübün dünya çapında başarılara imza atmasının temelindeki en önemli adam olan Bill Shankly'nin adının verildiği "Shankly Gates". En altta yer alan 1892 tarihi kulübün kuruluş yılını yansıtırken, amblemin sol ve sağında bulunan alevler de, 15 Nisan 1989'da Hillsborough'da hayatını kaybeden 96 Liverpool taraftarının anısına armaya eklenmiş.
Everton: 1878 yılında Liverpool şehrinde "St.Domingo Football Club" adıyla kurulan ve 1 yıl sonra Kasım 1879'da "Everton Football Club" adını alan Everton'un armasında ortada bulunan kule, Everton Tepesi olarak bilinen mevkide, Netherfield Road isimli caddede bulunan, 1787 yılında inşa edilmiş ve "Prince Rupert's Tower" ya da "The Roundhouse" olarak bilinen, 1800’lü yılların İngiltere'sinde ertesi sabah yargıç önüne çıkacak ağır suçlu olmayan kişileri yargıdan önceki gece hapsetmeye yarayan tarihi bir kuledir. Kulenin sağ ve sol üst bölümünde yer alan şekiller defneyaprağı çelenkleridir. Sol ve sağda bulunan 18 ve 78 rakamları kulübün kuruluş tarihini yansıtırken, altta Latince olarak yazan "Nil Satis Nisi Optimum" yazısı Türkçe karşılığı "Sadece en iyi olan yeterince iyidir" anlamına gelmektedir.