Funda Arar Kimdir?
İlk öğrenimini Ankara'da, orta ve lise öğrenimini babasının görevi nedeniyle Muğla ve Adapazarı'nda tamamladı. Müziğe olan ilgisi ve yeteneği küçük yaşlarda fark edilen Funda Arar, ilkokul 3. sınıftan itibaren mandolin ve solfej dersleri almaya başladı. 1992 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı sınavını ilk 5'in içine girerek kazandı. Okulu bitirdikten sonra iki yıl boyunca müzik öğretmenliği ve sahne çalışması yaptı.Kendisi gibi...
İlk öğrenimini Ankara'da, orta ve lise öğrenimini babasının görevi nedeniyle Muğla ve Adapazarı'nda tamamladı. Müziğe olan ilgisi ve yeteneği küçük yaşlarda fark edilen Funda Arar, ilkokul 3. sınıftan itibaren mandolin ve solfej dersleri almaya başladı. 1992 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı sınavını ilk 5'in içine girerek kazandı. Okulu bitirdikten sonra iki yıl boyunca müzik öğretmenliği ve sahne çalışması yaptı.Kendisi gibi sanatçı olan Febyo Taşel ile evlidir.
Yaklaşık bir buçuk yıl albüm çalışmalarını sürdüren Funda Arar titiz bir repertuar seçiminden sonra stüdyoya girerek "Sevgilerde" adını verdiği albümünü 1999 yılı Eylül ayında tamamladı.Sessiz sakin görünümlü hüzünlü gencecik bir kız üzerinde siyah bir manto güvercinler arasında " sokaktayım kimsesiz bir sokak ortasında / yürüyorum arkama bakmadan yürüyorum / yolumun karanlığa karışan noktasında / sanki beni bekleyen bir hayal görüyorum" diye haykırıyordu. Necip Fazıl Kısakürek'in şiiri "Kaldırımlar" şarkı olmuş ve Türkiye Funda Arar'ı bu şarkıyla tanımıştı. Albümde Kaldırımlar'ın Yanı sıra Behçet Necatigil'in "Sevgilerde", Gülsüm Cengiz'in "Yağmur", Şeyda Kılınç'ın "Ay Doğmadan Gel" şiirleride yer almaktaydı.Funda Arar özellikle Kaldırımlar'daki güçlü sesi usta yorumuyla dikkatleri çekmişti.
Bu hüzünlü şarkının ardından Funda Arar "Aysel" le bizi 1950'li yıllara götürdü. O yılların atmosferinde ustaca tango yapıyordu. Ardından "Sonu Yok Bu Aşkın" ile Funda Arar bu kez bir kumsalda yalnızlığı ve hüznü anlattı. 2000 yılının Aralık ayında ise Kıraç ile birlikte yaptığı düet albüm ile karşımıza çıktı. İlk kliplenen şarkı "Sevgiliye" oldu bu albümde. "Sevgiliye" albümünün bir başka özelliği ise Funda Arar'ın bestecilik yönünü ortaya koyan ilk çalışma olmasıydı. Sözleri ve müziği Funda Arar'a ait "Seni Düşünürüm"ün klibinin yayına girmesiyle birlikte çok daha geniş kitleler onu tanıdı ve sevdi.
2002 senesinin Nisan ayında, Funda Arar, hazırlıkları 1,5 yıldır devam eden ikinci solo albümü "Alagül"ü müzikseverlerin beğenisine sundu. "Alagül" albümünde yer alan 6 şarkıda Funda Arar'ın imzası vardır. Yıllar öncesinde Erkin Koray'ın söylediği "Arapsaçı"nın da yer aldığı albüm 12 parçadan oluşuyor.
2003 yılının Ekim ayında çıkartmış olduğu üçüncü solo albümü "Sevda Yanığı" ile hayran kitlesini genişleten sanatçı ilk klibini albümüyle aynı adı taşıyan Sevda Yanığı adlı parçaya çekmiştir. Bu albümünde de nostalji geleneğini devam ettiren Funda Arar , Ahmed ARİF'e ait olan "Haberin Var mı" adlı parçayı tekrar yorumlayarak Türk müzikseverlerin beğenisine sunmuştur. 2,5 yıl aradan sonra resmi açıklamaya göre 3 Mart 2006 tarihinde çıkartmış olduğu Son Dans adlı albümüyle tekrar hayranları ile buluşan sanatçı çıkış parçası olarak albümünün ilk parçası olan Karartma Günleri'ni seçmiştir. Aynı zamanda bir dönemin ünlü ismi Bergen'in Benim İçin Üzülme adlı şarkısını yeniden yorumlayarak her albümde bir eski parça geleneğini devam ettirmiştir. Araya Rüya adlı bir Türk Sanat Müziği albümü de sıkıştıran Arar, 2,5 yıl aradan sonra Zamanın Eli adlı albümünü 6 Mart 2009 tarihinde piyasaya sürmüştür.