BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Fuhuş operasyonuna 9 tutuklama daha

Samsun'da 6 gün önce 20 kişinin tutuklandığı fuhuş operasyonunda serbest kalanlara savcının itiraz etmesi üzerine 4'u polis 9 kişi daha tutuklandı.

Abone ol

Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde Eylül 2009'da başlatılan teknik takip sonucu Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yaklaşık 10 gün önce İlkadım, Atakum ve Bafra ilçelerinde 7 gazino ve 8 otele baskın düzenlendi.

"Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüte üye olmak, çaresizliklerinden faydalanılarak örgüt faaliyetleri çerçevesinde fuhşa aracı olmak, yer temin etmek ve görevi kötüye kullanmak" suçlarından aralarında Samsun Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 4 polis memuru ile 6'sı kadın 39 şüpheli gözaltına alınırken, 20 kişi çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

Polis, fuhuş yaptığı ileri sürülen biri Türk, 20'si Türk vatandaşıyla evlenmiş yabancı, diğer 44'ü Gürcistan, Dağıstan, Kırgızistan ve Ermenistan uyruklu toplam 65 kadının da ifadesine başvurdu. Yabancı uyruklu 44 kadın sınır dışı edildi.

Savcı, serbest kalanların tutuklanması için bir üst mahkemeye itirazda bulundu ve 4'ü polis toplam 9 kişi hakkında tutuklanmaları talebiyle yakalama müzekkeresi çıkartıldı.

Yeniden gözaltına alınan polis memurları H.A.K., E.S., M.Ü. ve İ.S. ile R.B., F.S., M.K., F.N. ve H.T., bugün sevk edildikleri nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak Samsun Kapalı Cezaevi'ne gönderildiler.