BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  GÜNCEL

Fuhuş operasyonu

Tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edilen 17 zanlının serbest bırakılmasına itiraz edildi.

Abone ol

Bazı kamu görevlilerinin de adlarının karıştığı fuhuş operasyonunda, tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen zanlılardan 17'sinin serbest bırakılmasına Cumhuriyet Savcısı itiraz etti. 

Organize suçlarla ilgili soruşturmalara bakmakla görevli Cumhuriyet Savcısı, Asayiş Şube Müdürlüğü Kayıplar Büro Amirliğinde görevli kadın komiser S.Y, polis memurları S.A. ve M.K. ile şebeke üyesi oldukları iddia edilen diğer zanlıların da aralarında bulunduğu 17 kişinin tutuksuz yargılanmak
üzere salıverilmelerine, üst mahkeme olan ağır ceza mahkemesi nezdinde itiraz etti. Ağır ceza mahkemesinin itiraz talebini incelemeye başladığı öğrenildi.

Antalya Asayiş Şube ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube üdürlüklerinin 3 aylık soruşturması sonucu düzenlenen operasyonla gözaltına alınan aralarında 2'si komiser 7 polis, 4 adliye çalışanı ve şebeke üyesi oldukları iddia edilen toplam 41 kişi, önceki gün adliyeye sevk edilmişti. Savcılık, haklarında yeterli delil bulunmayan 13 kişinin serbest bırakılmasına karar verirken, 28 şüpheliyi tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk etmişti. Nöbetçi mahkemede de Komiser Emre Kürşat Ümer, Emniyet Komuta Kontrol Merkezi Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru Necdet Tuğrultaş, adliyede görevli mahkeme katibi Kemal Altun, fuhuş çetesinin elebaşı olduğu öne sürülen Mustafa Kılıç ile Mustafa Ergin, Musa Aygün, Osman Battaloğlu, Yücel Çelikel, Bahattin Altun, Ayhan Nalbant ve Menderes Tekel'i tutuklamıştı. Mahkeme, diğer 17 şüpheliyi tutuksuz yargılanmalarına karar vererek serbest bırakmıştı.