BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Fuhuş için özel hat

‘Pembe Hat’ operasyonunda yargılanan komiser S.Y ile tutuklanan polis memuru N.T'nin telefon görüşmesi kayıtları:

Abone ol

ANTALYA'da polisin ‘Pembe Hat’ operasyonu kapsamında gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen aralarında 2 komiser, 4 polis memuru, mahkeme yazıişleri müdürü, iki katip ve cezaevi infaz memuru ile fuhuş mafyası elemanlarının da bulunduğu 41 zanlıdan 11'i tutuklandı.

Komiser E.K.Ü'nün Ahlak Büro Amirliği'nde görevli polislerle fuhuş çetesi arasındaki para transferini sağladığı, polis memuru N.T'nin zarf içindeki paraların dağıtımını yaptığı, katip K.A'nın da mahkemeden arama izni alınmasının ardından çeteye bilgi sızdırdığı belirtildi.

Ayrıca, fuhuş mafyasının lideri M.K'nın rüşvet verdiği emniyet ve adliye personeline, dinlemeye karşılık özel cep telefonu hattı verdiği ve görüşmeleri bu hat üzerinden yaptığı saptandı.

Adliyeden çıkışta “Bana iftira atıldı. Zaten suçsuzdum adalet yerini buldu'' diye açıklama yapan komiser S.Y, bugün avukatı Makbule Tanış'ın ofisine geldi. Kameralara konuşmak istemeyen ve oldukça üzgün olduğu gözlenen S.Y'nin yerine açıklama yapan avukatı Tanış, “Müvekkilim, bir polis meslektaşının kurbanı olmuştur. Kesinlikle iftira atılmaktadır. Kendine çıkar sağlamak isteyen polis memuru, kadın komiserin adını kullanmıştır. Fuhuş operasyonunda tutuklanarak cezaevine konulan M.K, verdiği ifadede müvekkilim S.Y'yi tanımadığı beyan etmiştir'' dedi.

TEKERİM PATLAK JANTLA GİDİYORUM
EKKM Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru N.T, polisteki ifadesinde fuhuş çetesiyle olan bağlantıları konusunda şu bilgileri verdi:
“M.K, bana bir kaç kez Ahlak Büro'dan komiser S.Y ile tanışmak istediğini söyledi. Ben de kendisine ilk seferinde cevap vermedim. Ama bunu daha sonra tekrar söyleyince, niçin görüşmek istediğini sordum. Bana ‘Otellerde kendi öz çocuklarını bile satanlarla görüşüyor, benimle neden görüşmesin’ dedi. Ben de S.Y ile görüşmelerini sağladım.

Daha sonra haftalık otel başına 500 YTL'ye anlaştıklarını öğrendim. Hatta komiser S.Y'ye gönderilen ve içerisinde ne olduğunu bilmediğim zarfları kendisine ben götürdüm. Daha sonra ben de bir otel parası almaya başladım. Komiser S.Y, Ahlak Büro'dan ayrıldıktan sonra bir kaç kez ona gönderilen zarfı ben aldım ve kendisine vermedim. Beni birgün arayarak ‘Ahlak Büro'dayken beni arayıp sorardın, şimdi neden aramıyorsun’ diye sordu. Benim de tekerim patlak, jantla gidiyorum dedim. Bana cep telefonunun eski olduğunu, kameralı bir telefon almak istediğini söyledi. Ben de almadım.'' ‘Pembe Hat’ operasyonunda tutuksuz yargılanan komiser S.Y ile tutuklanan polis memuru N.T'nin dinlenen telefon görüşmesi kayıtları:
S.Y : Hain köfte nerdesin?
N.T : Nerdeyim? İl dışındayım.
S.Y : Napıyon nerede geziyon?
N.T : Kemerdeyiz Kemer’de S.Y : Hııı... Hain alçak bana verdiğin sözler hani?
N.T : Ney... Ney...
S.Y : Ney değil keman N.T : Hangisini söylüyon, sen bana onu söyle N.T : Hangisini söylüyon sen bana onu söyle... Telefon Telsiz (gülüyor)
S.Y : Sen kaç. Senin kodun neydi onu söyle?
N.T : Kırkyedi atmışiki.
S.Y : Lan ee soytarı Allah Alah dalga geçiyor bak benimle... İkinci bir telefon verecektin, ayrıca şu tayin işi ne oldu?
S.Y : Yav kardeşim şu ikinci telefonu bulda, Turkcell hattımı kullanayım. Kamusell'e geçtim kullanamıyorum.
N.T : Tamam bakalım komiserim.
S.Y : Bir telefon getirdin aradan yıllar geçti. Oda senin gibi dökülüyordu. Kendine gelince var ya... Az değilsin sen valla.
N.T : Doğru söylüyorsun komiserim.
S.Y : Önceden Ahlak'ta iken her işi hallediyordum. Şimdi? Ahlak'tan ayrıldım böyle oldu. Ahlak’a yeniden geri mi dönsem ne?
N.T : Ne alakası var. Bu günlerde bende jantla gidiyorum. Lastik patlak.
S.Y : Ne diyeyim. Bana gelince jantla gitme de ne yaparsan yap.
N.T : Bakalım. Gelince ne gerikiyorsa hallederiz.
S.Y : Tamam. Görüşelim.
N.T : Tamam komiserim gelince görüşürüz.