BIST 9.050
DOLAR 34,29
EURO 37,48
ALTIN 2.912,60
HABER /  GÜNCEL

Fuhuş çetesinin maharetlerine bak!

İstanbul'da çökertilen fuhuş çetesi öyle bir servet yapmış ki sormayın. İşte özel jürili fuhuş çetesinin maharetleri;

Abone ol

Bir fast foot zincirinin Dünya Genel Başkan Yardımcısı Fahhan Ö.'nün (53), sevgilisi Elena S.'un (29) başında bulunduğu çete için fuhuş yapacak kadınların seçildiği özel jürinin başkanlığını yaptığı ileri sürüldü.

Asayiş Şube Müdürlüğü, Ahlak ve Kumar Büro Amirliği, geçen hafta internet üzerinden kurdukları siteden kadın ve uyuşturucu satan çeteyi çökerten operasyonu yaptı. Savcılıktan alınan izinle 4 gün boyunca çete üyelerinden 17’si çıkarıldıkları mahkemede tutuklandı. Erkeklerle fuhuş yaptıkları tespit edilen yabancı uyruklu 12 kadın da vizeleri olmadığı gerekçesiyle sınırdışı edildi.

5 YIL ÖNCE TANIŞTILAR

Polis yaptığı soruşturmada fuhuş ve uyuşturucu pazarlamak için İstanbul’daki 5 yıldızlı otelleri kullanan şebeke üyelerinin saatliği 200 ile 500 Euro arasında değişen fiyatlarla kadın pazarladığı ortaya çıktı. Şebeke içinde oluşturulan “Seçici Kurul” tarafından meziyetlerine göre seçilerek yıldız verilen kadınların internet sitesi üzerinde fotoğrafları yayınlanarak pazarlandıkları tespit edildi.

200 BİN LİRA KEFALET

Polisin 3,5 ay süren teknik ve fizikine çetenin ele başı İona Elena S.’nin sevgilisi Fahhan Ö. de takıldı. Polis Fathan Ö.'yü çete içindeki para alışverişine aracı olmak, şebekeye kadın sağlamak ve fuhuş örgütüne üye olmakla suçladı. Polisi göre Fahhan Ö., gittiği davet ve toplantılarda çete için çalışabilecek kritelerlerine uygun gördüğü kadınlarla görüştü. Çok para kazanmak istediklerini söyleyen kadınları, sevgilisi İona Elena S.’yi aramalarını önerdi. Daha önce bir çerez şirketinde üst düzey yöneticilik yapan Fahhan Ö., 5 yıl önce İona Elena S. tanıştı. İlişkisi yüzünden ailesi ile çocuğunu da ihmal etti. Fuhuş çetesinin para transferinde rol oynadı. Tutuklandıktan sonra 200 bin lira kefaletle serbest kalan Fahhan Ö. kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmedi. İona Elena S.’ye ilişkisi olduğunu kabul eden ancak onun yaptıklarından haberi olmadığını söyleyen Fahhan Ö., “Başıma ne geldiyse ona olan duygularımdan dolayı oldu” dedi.

İTALYAYA KAÇTI

İona Elena S.’nin Organize Şube Müdürlüğü'nün yürüttüğü bir fuhuş operasyonu sırasında hedefin kendisi olduğunu sanarak İtalya’ya kaçtı. Bir daha Türkiye’ye gelmeyen İona Elena S.’nin İstanbul’da üzerine kayıtlı 4 dairesi bulunduğu ortaya çıktı.

Çete üyesi yabancı uyruklu hayat kadınlarının gittiği İstanbul’daki 5 yıldızlı otelleri incelemeye alan polis, kayıtların düzgün tutulup tutulmadığını araştırıyor. Kadınların otellerde oldukları tarih ve saatler ile kayıtların karşılaştırılacağı belirtildi. Kayıtları düzgün tutmayan 5 yıldızlı otellere işlem yapılacak.