BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  DÜNYA

Fransa yanıt bekliyor

Fransa Dışişleri Bakanı Philippe Douste-Blazy, İran'dan acil yanıt bekliyor!

Abone ol

Fransa Dışişleri Bakanı Philippe Douste-Blazy, Cumhurbaşkanı Jacques Chirac'ın İran'a yaptığı "uranyum zenginleştirme faaliyetlerinin askıya alınması karşılığında yaptırım tehditlerinin askıya alınması" teklifine bir an önce yanıt beklediklerini söyledi.

BM Genel Kurul çalışmaları dolayısıyla New York'ta bulunan Douste-Blazy, "İranlılardan bir an önce yanıt bekliyoruz, çünkü bu mesele artık acil bir hal almaya başladı" dedi.

Chirac'ın teklifinin, dün akşam BM Güvenlik Konseyinin 5 daimi üyesi Rusya, Çin, Fransa, İngiltere ve ABD'nin yanı sıra Almanya ve İtalya'nın temsilcilerinin New York'ta katıldıkları akşam yemeği sırasında yapıldığını söyleyen Douste-Blazy, "Bir yandan çatışmadan kaçınılması ve her şeyin diyalogla yapılması, diğer yandan da İranlıların bir müzakereden diğerine giderek zaman kazanıp bizleri bir oldubittiyle karşı karşıya bırakmasını engellemek gerektiğini düşündük" dedi.

Chirac'ın yaptığı teklifin uluslararası toplum tarafından kabul gördüğü kanaatini dile getiren Douste-Blazy, "İşte bu konu üzerinde çalışacağız" dedi.

Diplomatik kaynaklar, Douste-Blazy'nin İran Dışişleri Bakanı Manuçehr Mütteki ile görüşmesinin beklendiğini söylediler.