BIST 9.577
DOLAR 34,01
EURO 37,89
ALTIN 2.826,44
HABER /  GÜNCEL

Foto muhabirine en güzel hediye

İstanbul'a gelen gazeteciler, İsrail askerlerinin Mavi Marmara gemisine nasıl baskın düzenlediğini anlattı.

Abone ol

İNTERNETHABER

Türk Hava Yolları'na ait uçaklarla İstanbul'a gelen gazeteciler, İsrail askerlerinin Mavi Marmara gemisine nasıl baskın düzenlediğini anlattı.

Foto muhabiri Erhan Sevenler, doğum günü olan 2 Haziran'ı tutuklu şekilde geçirdiğini belirterek, ''Benim için en büyük doğum günü hediyesi, Türkiye'ye dönmek oldu. Doğum günümde tutuklu iken aldığım tahliye haberi, benim için en güzel hediyeydi'' dedi.

Gemide bulunan gazetecilerden Ajans Habertürk Muhabiri Şefik Dinç ise, "İsrail gemilerinin bizim gemileri taciz etmeye başladığı sırada hazırlıklarımızı yapmaya başlamıştık. Daha sonra operasyon başladı. Operasyonun başlaması ile birlikte biz basın odasına gittik. İsrail askerlerinin, komandoların gemiye inişleri başladı biz de onları çektik. Ancak daha sonra makinelerimizi aldılar. Saldırı başladığı anda içeriye sis bombaları ve gaz bombaları atıldı. Gemi abluka altına alınmıştı. Kaptan köşküne helikopterden indirme yapıldı. Biz İsrail askerlerinin silahları alınarak onlara ateş edildiğini görmedik. İsrail askerleri gerçek mermiler kullanıyordu. Üst kat olduğu gibi taranmıştı. Bazı insanlar kafasının arkasından vurulmuştu. Yaralılar vardı" ifadelerini kullandı.