BIST 10.343
DOLAR 32,67
EURO 35,10
ALTIN 2.448,91
HABER /  GÜNCEL

Büyükşehir'de komedi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kadir Topbaş'ın gariplikleriyle çalkalanıyor. Kurmaylarına ulaşamayan Topbaş, evlere şenlik bir uygulama başlattı.

Abone ol Sabah yazarı Mahmut Övür, Topbaş'ın bu uygulamasını, "Alo ben başkan" başlığıyla okurlarına duyurmuş.. Topbaş'ın garip uygulaması ve sonrasında gelişen komedi, Övür'ün yazısının satırarasında:

Yazı: Mahmut Övür
Kaynak:
www.sabah.com.tr

İstanbul Büyükşehir Belediye kulisleri şimdi ilginç bir uygulamanın 'garip' sonuçlarıyla çalkalanıyor. Çalkantının nedeni Başkan Kadir Topbaş'ın Panasonic cep telefonu merakı. Bu da nereden çıktı demeyin. Başkan Topbaş bundan bir süre önce Güney Kore'nin başkenti Seul'e gitti. Gezi sırasında İSKİ Genel Müdürü Dursun Ali Çodur'la konuşmak istedi. Ancak özel kalemden aldığı cevap, 'bina içinde ama ulaşamıyoruz' olunca öfkelendi. Dönüşünde, kendi müdürüyle iletişim kuramayan başkan olmayı engellemek için ilginç bir uygulama başlattı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde görevli yaklaşık 50 üst düzey yöneticiye, telefon kartları da üzerinde birer tane cep telefonu gönderdi. Bir nevi devlet başkanlarının birbirleriyle iletişim kurmasını sağlayan 'kırmızı hat' gibi bir uygulama.
Ama burası İstanbul Büyükşehir! Uygulama başladıktan bir süre sonra ortaya inanılmaz gariplikler çıktı. Denilen o ki, bu telefonları alan etkili kişiler uzun süre başkan tarafından aranmayınca ellerindeki telefonu eşlerine vermeye başladı.
Neler olduğunu siz tahmin edin... Hiç umulmadık bir anda Başkan Topbaş, etkili ve yetkili daire başkanını arıyor. Ve karşısına bir kadın çıkıyor. Bırakın bir şey söylemeyi kadın arayanın başkan olabileceğine ihtimal vermediği için bir de azarlayarak telefonu kapatıyor. Büyükşehir kulislerinde herkes 'fıkra gibi' bu olayları konuşuyor.
Dahası var, başkanın aramadığı zamanlarda da müdürler birbirilerini 'Ben başkan' diye arayarak espri yapıyorlar.
Şimdi herkes şunu merak ediyor, acaba İstanbul Büyükşehir'de bir 'otorite' sorunu mu var, yoksa ciddi bir 'iletişim' sorunu mu?