BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

FLAŞ! PKK İzmir'i kana bulayacaktı!

İzmir'de toprağa gömülü halde patlamaya hazır bomba bulundu

Abone ol

Kuzey Irak'ta, bölücü terör örgütü PKK'nın kamplarında eğitim aldıktan sonra eylem için geldiği İzmir'de dün 1 kilo 900 gram C-4 patlayıcı ile yakalanann canlı bombayla ilgili soruşturmayı sürdüren polis, Gaziemir İlçesi Evka- 7 semtinde kazı başlattı.

Yapılan çalışmalar sonrasında polisin ulaştığı patlayıcı miktarı 17 kilograma ulaştı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, istihbari çalışmalar sonucunda, terör örgütü PKK'lı bir bombacının, kanlı bir saldırı gerçekleştirmek için kente geleceğini belirledi. Polis, dün saat 11.00 sıralarında Gaziemir İlçesi'ndeki Evka- 7 Mahallesi çıkışında bombacıyı yakaladı. Teröristin sırt çantasında 1 kilo 900 gram C-4 tipi plastik patlayıcı ele geçirildi. Düzeneğin etkisiz hale getirilmesiyle erkek bombacı gözaltına alındı. Kuzey Irak'taki PKK terör örgütü kamplarında uzun yıllar siyasi ve askeri eğitim aldığı ileri sürülen bombacı, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürülürken, bağlantıları da mercek altına alındı.

AĞACIN ALTINDA BATTANİYEYE SARILI BULUNDU
Zanlının sorgusunun ardından soruşturmayı derinleştiren Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Bomba İmha ekipleri, Gaziemir Yeni Mezarlığı yakınındaki ormanlık alanda arama başlattı. Bomba arama köpeklerinin de kullanıldığı çalışmada, bir ağacın altında battauuuuu.20120618160658.jpgniyeye sarılarak toprağa gömülmüş yaklaşık 15 kg. C4 tipi plastik patlayıcıyı ve zanlıya ait eşyalara ulaşıldı. Arama çalışmalarının sona erdiği öğrenilirken sorgusu devam eden zanlının yarın adliyeye sevk edileceği belirtildi. Polis, zanlıya yardım eden kişiler olup olmadığını da araştırıyor.

BELEDİYE OTOBÜSLERİ VE ALIŞVERİŞ MERKEZİ DE HEDEFTEYDİ
Dün, sırt çantasındaki patlayıcılarla yakalanan bombacının, otobüs durağında etrafını uzun namlulu silahlarla çeviren polisler tarafından yakalandığı ortaya çıktı. Bombacının, sırt çantasını durağa bırakması sağlandıktan sonra gözaltına alındığı, patlayıcının da bankta etkisiz hale getirildiği bildirildi. Sırtındaki çantayla yakalanmaması halinde Evka 7'den Gaziemir Semt Garajı'na gidecek belediye otobüsüne binecek olan bombacının, hedefleri arasında, alışveriş merkezi olduğu ileri sürüldü. Pazar günleri yoğunluğun yaşandığı alışveriş merkezine otoparktan girmeyi hedefleyen bombacının, patlayıcıyı burada araçların arasına koyarak eylemini gerçekleştirmeyi planladığı kaydedildi. Bombacının, ayrıca, LYS nedeniyle çok sayıda yolcu taşıyan belediye otobüslerinde de eylem yapabileceği vurgulandı. Sorgusuna devam edilen bombacının gizlendiği yer ve kullandığı güzergahlar üzerindeki güvenlik kameralarının inceleme alındığı, başka kişilerle irtibatının olup olmadığının araştırıldığı bildirildi.