BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  SPOR

Fisichellayla yola devam

İtalyan Pilot Fisichella Renault takımıyla olan sözleşmesini yeniledi.

Abone ol

Formula 1'de Renault'nun İtalyan pilotu Giancarlo Fisichella, takımıyla olan sözleşmesini yeniledi.

İki yıllık sözleşmesi sezon sonunda dolan İtalyan pilotun, Renault ile 1 yıllık sözleşme imzaladığı bildirildi. Renault takımı patronu Flavio Briatore, Fisichella ile yaptıkları anlaşmayı duyururken, gelecek yıl da İtalyan pilot ile çalışacak olmaktan son derece memnun olduğunu belirtti.

Fisichella'yı Fransız takımının bel kemiği olarak tanımlayan Briatore, geçen yıl Renault'nun elde ettiği dünya şampiyonluğunda İtalyan sürücünün çok etkili olduğunu, bu yıl tekniğini daha da geliştirerek gelecek için umut verdiğini söyledi. Fisichella'nın geçen iki yılda takımla birlikte edindiği tecrübenin paha biçilemez olduğunu ifade eden Renault takımı patronu, ''Gelecek sezon ile ilgili çok inanılmaz isteklerimiz var. Fisichella bu isteklerimizi gerçekleştirecek birisi'' dedi.

Öte yandan, bu sezon sadece Malezya Grand Prix'sini kazanan İtalyan pilot, kendisi için geleceği bilmenin çok önemli olduğunu kaydederek, ''Gelecek yıl da Renault'da olmaktan çok mutluyum. Son iki sezondur yaptığım sıkı çalışmanın karşılığını görmek istiyorum. 2006'da Renault'yu dünya şampiyonu yapmak ve sürücüler klasmanında çıkabileceğim en üst sıraya yükselmek şu anki hedefim'' diye konuştu.

Giancarlo Fisichella, sürücüler klasmanında bu sezon 32 puanla dördüncü sırada bulunuyor.