BIST 9.771
DOLAR 33,98
EURO 37,67
ALTIN 2.728,39
HABER /  POLİTİKA

First Ladynin ilk daveti kime?

Cuma günü Köşk'te ilk davetini verecek. Konuk seçimi çok anlamlı...

Abone ol

FİRST Lady’nin Cumhurbaşkanlığı Köşk’ündeki ilk daveti şehit aileleri için olacak. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile eşi Hayrünnisa Gül, Çankaya Köşkü’nde cuma günü düzenleyecekleri ilk iftar için 225 şehit ve gazi ailesine eşli davetiye gönderdi.

SEZER HİÇ İFTAR VERMEDİ

Cumhurbaşkanı seçildikten sonra ilk ziyaretini Güneydoğu’da terörle mücadele eden güvenlik güçlerine yapan Cumhurbaşkanı Gül, Köşk’teki ilk iftarını da şehit ve gazi ailelerine verecek.

Gül, avizeli salonda gerçekleşecek iftar ile Köşk’te iftar geleneğini de yeniden başlatmış olacak. 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın tarafından başlatılan ve Süleyman Demirel döneminde devam ettirilen iftar geleneğine, 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer döneminde son verilmişti.

Köşk’te verilecek iftar için Genelkurmay ile birlikte hazırlanan bir liste ile Ankara’daki şehit ve gazi dernekleri seçildi. Bu çerçevede Köşk’e Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği, Muharip Gaziler Derneği ve Emniyet Şehit Aileleri Derneği yöneticileri ve mensupları davet edildi. Gül, Köşk’te, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu yurtlarında kalan yaşlı, kimsesiz, dul ve yetimleri, iş dünyasının temsilcilerini ve siyasi parti temsilcilerini de ayrı ayrı düzenleceği iftarda ağırlayacak. Bu davetlerden birinde basın mensupları da çağırılacak.