BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

Fırça CEOları hizaya getirdi

Fırçayı yiyen otomobil devlerinin CEO'ları uslandı. Zor durumdaki şirketlerin yöneticileri de krize ayak uyduracak.

Abone ol

ABD'de zor durumdaki otomotiv şirketleri General Motors (GM), Chrysler ve Ford kurtulma planlarını sunduktan sonra, Washington yönetiminin şirketlerin kurtarılmasına onay vereceği tahmin ediliyor.

Öte yandan, geçen ay hükümetten kredi istemek için Washington'a özel uçaklarıyla gittikleri için büyük eleştiri alan ve "fırça yiyen" üç şirketin üst yöneticileri, perşembe ve cuma günü Kongre'de yapılacak oturumlara katılmak için bu kez otomobil kullanacak.

Ford üst yöneticisi Alan Mulally, GM'nin Başkanı Rick Wagoner ve Chrysler'ın üst yöneticisi Robert Nardelli , Detroit'ten Washington'a 840 kilometrelik yolu hibrid otomobillerle kat edecek.

Ford, şirketin 5 özel uçağını satacağını ve GM de özel uçak hizmetini durduracağını bildirdi.

Ford üst yöneticisi Mulally, hükümetten kredi almaları halinde yılda 1 dolara çalışacağını söyledi. Chrysler üst yöneticisi Nardelli'nin de şirketin hükümetten destek alması halinde 1 dolara çalışabileceği belirtildi.

GM Başkanı Wagoner de 2009 yılında 1 dolara çalışacağını ve bu yıl ya da gelecek yıl prim almayacağını ifade etti. Plana göre, GM'deki diğer yöneticilerin de ücretlerinde kesintiye gidilecek. GM, 39 milyar dolar zarar ettiği 2007 yılında, yöneticilerine 40 milyon dolardan fazla ödeme yapmakla eleştirilmişti.