BIST 9.734
DOLAR 34,15
EURO 38,26
ALTIN 2.928,93
HABER /  POLİTİKA

Fırattan Ozan Arife dava

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, Ozan Arif'e dava açtı

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, ''Ak mı, Kara mı?'' albümünde kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu iddiasıyla Ozan Arif ve müzik şirketi aleyhinde, 20 bin YTL'lik manevi tazminat davası açtı.

Alınan bilgiye göre, Fırat'ın avukatı Fatih Şahin tarafından Ankara 26. Asliye Hukuk Mahkemesinde açılan davanın dilekçesinde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a hitaben yazılan ''Ak mı, Kara mı?'' adlı parçada, Fırat'a yönelik ağır hakaretlere yer verildiği öne sürüldü.

Fırat'ın parçada, ''müptezel'' ve ''akrep'' olarak nitelendiği anlatılan dilekçede, eleştiri ve ifade özgürlüğü sınırlarının aşıldığı savunuldu. Bu ifadelerin asılsız, haksız ve gerçek dışı olduğu kadar kasıtlı ve kötü niyetli olduğu da ifade edilen dilekçede, Fırat'ın siyasi kişiliğinin karalanmasının amaçlandığı öne sürüldü.

Davanın görüleceği Ankara 26. Asliye Hukuk Mahkemesi, tensip tutanağını hazırladı ve duruşma günü olarak 7 Kasım 2006 tarihini belirledi. Mahkeme, bu süre içinde tarafların ekonomik ve sosyal durumlarının araştırılmasına karar verdi.