Fırat'ın doğusundaki operasyonda Koral görev yaptı! Teröristleri kör ediyor
![Fırat'ın doğusundaki operasyonda Koral görev yaptı! Teröristleri kör ediyor](https://img.internethaber.com/rcman/Cw720h450q95gc/storage/files/images/2019/10/10/koral-KRJE_cover.jpg)
ASELSAN tarafından geliştirilen ve Fırat'ın doğusunda gerçekleştirilen Barış Pınarı Harekatı'nda önemli rol oynayan Koral, operasyon saatinde bölgede tüm iletişim sistemlerini durdurdu.
![Fırat'ın doğusundaki operasyonda Koral görev yaptı! Teröristleri kör ediyor](https://i.internethaber.com/storage/files/images/2019/10/10/koral1-Hxlf.jpg)
Fırat'ın doğusuna yönelik Barış Pınarı harekatı tüm hızıyla sürüyor. Operasyon saat 16:00'da başladı. Bölgede tüm iletişim sistemleri durdu. Terör örgütünün bölgede yaptığı tuzaklamalara yönelik Koral'ın devreye sokulduğu belirtiliyor.
![Fırat'ın doğusundaki operasyonda Koral görev yaptı! Teröristleri kör ediyor](https://i.internethaber.com/storage/files/images/2019/10/10/koral2-Tlvr.jpg)
Uzun süredir bölgede bulunan terör örgütü mevziler kazarak tuzaklamalar yaptı. YPG'nin özellikle okullar ve hastane olarak kullanılan binalara bombalar yerleştirdiği belirlendi. Bu bombaların telefonla ve internet üzerinden patlatılmasının önüne geçmek için ilk olarak elektronik sinyaller kesildi.
![Fırat'ın doğusundaki operasyonda Koral görev yaptı! Teröristleri kör ediyor](https://i.internethaber.com/storage/files/images/2019/10/10/koral4-EmoJ.jpg)
Bu sinyallerin kesilmesi için ise Koral'ın kullanıldığı ifade ediliyor. Sinyallerin kesilmesinin ardından hedefler vurulmaya başlandı.
![Fırat'ın doğusundaki operasyonda Koral görev yaptı! Teröristleri kör ediyor](https://i.internethaber.com/storage/files/images/2019/10/10/koral5-eEfo.jpg)
Koral, askeri araçlara entegre edilen ve geniş frekans bandında görev yapabilen bir radar sistemi.