BIST 10.682
DOLAR 32,55
EURO 35,17
ALTIN 2.473,95
HABER /  SPOR

Final maçına 1111 kurban

Milli takım finale yükselirse kıyamet o zaman kopacak. Kurbanlık hayvanlar da final maçını bekliyor..

Abone ol

Türkiye Almanya'ı geçerse Futbol Federasyonu 1111 kurban kesecek. Spor karşılaşmaları için havyanların kurban edilmesi tartışma konusu. Eğer finale çıkarsak konu gündemin ön sıralarına çıkacağı kesin.. Bini aşkın hayvanın kurban edilmesi büyük gürültü çıkaracak.

Başkan Hasan Doğan'ın Basel kentinde yaptığı açıklamalar tartışmaları alevlendirdi. Gazetecilere konuşan Doğan'ın bazı çevreleri kızdıracak sözleri şöyle:

"Ethem Sancak kardeşimden bir ricada bulunmuştum. Çek Cumhuriyeti maçından sonra 11 kurban kesmemizi söyledim. O da dedi ki, "11 ile olmaz, 11 keselim. Bir tur daha geçersek 1111 keseriz." Yani Almanya maçını da geçersek inşallah 1111 kurban keseceğiz."

Spor karşılaşması için hayvanların kurban edilmesi tartışma konusu oldu. Dindeki yeri sorgulanıyor. Hayvan hakları dernekleri harekete geçti bile.

Doğayı Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği (DOHAYKA) Çanakkale Temsilcisi Sitare Şahin, Türkiye-Almanya maçı sonrası düşünülen kurban kesiminin yapılmaması için Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı'na bir dilekçe gönderdi.

BU EYLEM İSLAM DIŞI

Bunun ne anlama geldiğini kavrayamadıklarını belirten Şahin, ''Bu eylem İslam dışı olduğu kadar insanlık dışı bir davranıştır. Kökü çok tanrılı dinlere dayanan bu geleneğin 21. yüzyılda yapılmasının planlanması, insan olarak bizleri derinden etkilemektedir'' dedi.

HAYVANLARI KORUMA YASASINA AYKIRI

Şahin, ''uygunsuz eylem'' olarak nitelendirdiği bu olayın gerçekleşmesine engel olmak için Futbol Federasyonu Başkanlığı'na bir dilekçe gönderdiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

''Hala kurban kanından medet uman bir toplum olduğumuzun dünyaya teşhir edilmemesi doğrultusunda bir karar alınacağını umuyorum. Yapılması düşünülen eylem 5199 sayılı Hayvanları Koruma Yasası'na aykırıdır. Bu eylemin gerçekleşmesi durumunda sorumlular hakkında yasal işlem başlatılması için gerekli girişimleri yapacağız.''