BIST 10.852
DOLAR 32,66
EURO 35,44
ALTIN 2.511,53
HABER /  DÜNYA

Filistin yeniden karıştı

Gazze Şeridi'nde bu akşam çıkan olaylarda 1 kişi öldü, 15 kişi yaralandı.

Abone ol

Gazze Şeridi'nde dün Hamas ve El Fetih'e bağlı güvenlik güçleri arasında çıkan 8 kişinin öldüğü 75'den fazla kişinin yaralandığı olaylar, akşam saatlerinde yeniden alevlendi. Gazze Şeridi'nde bu akşam çıkan olaylarda 1 kişi öldü, 15 kişi yaralandı.

AA muhabirinin yerel kaynaklardan edindiği bilgilere göre, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde, akşam namazından sonra, El Fetihli güvenlik güçleri ile sivillerin düzenlediği protesto gösterisi, yeni çatışmalara shane oldu.
Yüzlerce Filistinli, namaz sonrası dün Gazze'de meydana gelen olayları ve Hamas'ın İçişleri Bakanı Said Siyam'ı protesto etti.

Protestoculara, bazı evlerin çatılarına mevzilenen ve Said Siyam'a bağlı Hamaslı güvenlik güçlerinden olduğu belirtilen bazı kişilerin ateş açtığı ve bunun üzerine çıkan çatışmalarda 1 kişinin öldüğü, 15 kişinin yaralandığı öğrenildi.
Silahlı kişilerin, göstericilerin üzerine el bombası attığı da kaydediliyor.

Refah'ta sabah saatlerinde de El Fetih taraftarları yine hükümeti protesto amacıyla gösteri yapmıştı.

Bu arada, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Hanun'da, Hamas'ın Mültecilerden Sorumlu Bakanı Atıf Edvan'ın evinin, çocuklar tarafından taşa tutulduğu, evin camlarının kırıldığı bildirildi.