Filistin camisinde Abdulhamid döneminde basılan Kur'an-ı Kerimler bulundu
FİLİSTİN'deki bir camide Sultan 2. Abdülhamid Han döneminde Osmanlı Matbaasında basılan üç Kur'an-ı Kerim olduğu tespit edildi.
FİLİSTİN'in tarihi şehirlerinden biri olan ve bugün İsrail sınırları içerisinde kalan Tayyibe'de Sultan 2. Abdülhamid Han döneminde yaptırılan Ömer Bin Hattab camisinin müezzini Said Azim, iki ay önce camide başlayan tadilat esnasında mescitteki Mushafları incelerken söz konusu tarihi Kur'an-ı Kerimlerin varlığını keşfetti.
Ön sözünde yer alan Arapça açıklamada Seyyid Mustafa Nazif Efendi'nin el yazması olduğu ve Hicri 1309 yılında (miladi 1887 yılı) Osmanlı Matbaasında basıldığı belirtilen Kur'an-ı Kerimlerin varlığı camideki imamlar ve cemaat tarafından bile uzun süredir bilinmiyordu. AA muhabirine konuşan müezzin Azim, "İki ay öncesine kadar bu Kur'an-ı Kerimlerin varlığından habersizdik. Camide yer alan Mushaflar arasında duruyordu. Camide genel bir tadilat yapılıyordu, o zaman farkına vardık." dedi.
Halife 2. Abdülhamid Han döneminde kurulan Osmanlı Matbaasında basılarak Filistin'e gönderilen bu Kur'an-ı Kerimlerin kendileri için çok özel bir anlamı olduğunu ifade eden Azim, Mushafların varlığını ilk fark ettiğinde hissettiklerini şöyle anlattı:
"Bu Mushafları görünce şoke oldum ve çok heyecanlandım. Bu bizim için çok değerli bir hazine. Camimizin ve şehrimizin tarihine büyük katkısı olacağını düşündüm ve Kur'an-ı Kerimleri hemen özel bir bölüme aldım. Tadilat bittiğinde camimizde 130 yıl önce Osmanlı Matbaasında basılan Mushaflar olduğunu halka duyurmayı ve bunları cemaate sergilemeyi planlıyoruz."