BIST 10.343
DOLAR 32,67
EURO 35,11
ALTIN 2.444,34
HABER /  DÜNYA

Filipinlerde tayfun afeti

Bush, Fengşen tayfununun vurduğu Filipinler’e yardımcı olmak üzere uçak gemisi USS Ronald Reagan’ı bölgeye yolladığını açıkladı.

Abone ol

Bush, Filipinler Devlet Başkanı Gloria Macapagal Arroyo’yu Beyaz Saray’da kabulünden sonra yaptığı açıklamada, bölgeye Amerikan uçak gemisini gönderilmesiyle ilgili olarak "Bunu yaptığımız için memnunum. İhtiyaç olduğu zaman dostlarımıza yardımcı olmak isteriz" dedi.

USS Ronald Reagan uçak gemisi ile beraberindeki diğer gemilerin hızla olay yerine hareket edeceğini belirten Bush, Filipinler’de bazı ailelerin acı çektiğini, bazılarının sevdiklerine bir daha kavuşup kavuşamayacakları konusunda endişeli olduğunu ifade etti.

Bir kruvazör, 3 destroyer ve bir firkateynin eşlik etiği, 6 bin askerin bulunduğu uçak gemisinin Hong Kong’dan yola çıktığı belirtiliyor.

ALABORA OLAN GEMİDEN KURTULANLARIN SAYISI 48’E YÜKSELDİ

Bu arada, Fengşen tayfunu nedeniyle Cumartesi günü Sibuyan açıklarında batan ve içinde yaklaşık 865 yolcu ve mürettebatın üyesinin bulunduğu gemiden, şu ana kadar kurtulanların sayısının 48’e yükseldiği bildirildi.

Filipin sahil koruması, batan gemiden 48 kişinin kurtulduğunu, 70 civarında da ceset bulunduğunu, cesetlerin sahillere sürüklendiğini bildirdi.

Dalgıçların da girip yüzen cesetleri gördüğü gemide, yüzlerce kişinin kapana kısılmış olabileceği belirtiliyor.