BIST 10.648
DOLAR 32,75
EURO 35,09
ALTIN 2.450,33
HABER /  DÜNYA

Fil üstünde nikah

Tayland'da Sevgililer Günü'ne özel bir evlilik gerçekleşti. Taylandlı bir çift fillerin üzerinde nikah kıydı...

Abone ol

Tayland'ın kuzey illerinden biri olan Lampang'da Sevgililer Günü'ne özel bir evlilik gerçekleşti. Taylandlı bir çift,
fillerin üzerinde nikah kıydı.

İlginç nikah işlemi Lampang ilinin Hangchat İlçesi'nde gerçekleşti. Daha önce sevgililer gününde evlenmek isteyen çift, Lampang Fil Hakları Örgütüne başvurarak Sevgililer Günü'nde fillerin üstünde evlenmek istediklerini ifade etti. İstekleri kabul edilen çift heyecanla Sevgililer Günü'nü beklemeye başladı.

Nikah gününün gelmesiyle birlikte hazırlıklarını tamamlayan çiftin evlilk töreni, fillerin bakıcılar tarafından alana getirilmeleriyle başladı. Fillerin ardından ardından evlenecek çiftler, aileler ve akrabalar alana geldi.

Nikahın kıyılmasının ardından konuşan damat Adisorn Chaicoop, çok mutlu olduklarını belirterek, böyle bir zamanlama konusunda herkesin şanslı olamayacağını bildirdi. Fil kampı çalışanlarına ve yöneticilerine böyle bir günde evliliklerine izin verdikleri için teşekkürlerini sunan Chaicoop, bu nikah sebebiyle turizmi katkı yaptıkları için de çok sevinçli olduklarını belirtti.

Gelin Sirinpat Siriprom ise yaptığı açıklamada, "Bu evlilik sadece Tayland halkı için olmamalı. Yabancılar da evlenmek için böyle bir yol deneyebilirler. Gerçekten ben kendi adıma böyle evlendiğim için sevinçliyim. Geçen sene bir Avrupalı ve bir Japon çift bu şekilde evlenmiş ve gerçekten ilginç olmuştu" dedi.