BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  GÜNCEL

Fıkra gibi koruma skandalı!

Balyozla koruma skandalından sonra Başbakan Erdoğan'ın korumaları yine tartışılacak bir koruma örneği sergilediler, bu kez ölümden dönen kendileriydi

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın koruma aracı patladı. Başbakan Erdoğan'ın Edirne gezisi öncesi kente gelen korumalar kendilerini koruyamadı, şans eseri ölümden döndüler...

Korumaların bindiği araç seyir halindeyken elektrik sisteminde çıkan bir arıza nedeniyle alev aldı... Korumaların indikleri aracı söndürme çalışmaları akıllara ziyandı. Korumalar aracı süpürgeyle söndürmeye çalıştı.

 BALYOZLA KORUMA SKANDALI

17 Ekim 2006 günü evinden çıkıp TBMM’ye giden Başbakan Erdoğan yolda rahatsızlanmış ve yarı baygın biçimde Güven Hastanesine kaldırılmıştı. Ancak koruma müdürü ve makam şoförü doktorları çağırmak için makam aracını terk edince, Mercedes marka zırhlı araç kapıları otomatik olarak kilitlemiş ve Erdoğan da baygın biçimde arabada mahsur kalmıştı. Daha sonra koruma polisleri bir balyoz ile Mercedes’in camını kırıp Erdoğan’ı hastaneye taşımışlardı. 

Olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin de korumalardan farkı yoktu. Hortumu ellerinde dakikalarca tutarak bekleyen itfaiye memurları musluğu açmayı unuttuklarını sonradan anladı...

Olup bitenler, ''İyi ki araçta Başbakan yoktu'' dedirtti...

Balyozla koruma skandalını hatırlatan olay şöyle gelişti:

ARAÇ ALEVLER İÇİNDE KALDI

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan'ın bugün yenilenen Kapıkule Gümrük Kapısı'nın açılış töreni öncesinde Başbakanlık Koruma Müdürlüğü'ne ait 200'e yakın polis iki gün önceden kente geldi. Başbakan Erdoğan'ın Edirne programı gezi güzergâhını defalarca gezen ve alınacak güvenlik önlemlerini bizzat denetleyen koruma ekiplerine ait bir araç sabah saatlerinde Kıyık Caddesi üzerinde seyir halinde iken birden yanmaya başladı. Otomobilin elektrik sisteminden başlayan yangın nedeniyle aracın motor bölümü alevler içinde kaldı.

TEL SÜPÜRGE İLE SÖNDÜRMEYE ÇALIŞTILAR!

Başbakanlık korumaları araçtan inerek yangın söndürme tüpü ile otomobildeki yangını söndürmeye çalıştı. Polislerden biri şaşkınlıkla tüpün bitmesinden sonra esnafın işyerlerinin önünü süpürmekte kullandığı fırçayı alarak yangını söndürmek istedi.

KAPAĞI AÇTI, ALEVLER SARDI

Bir başka korumanın alevler içindeki otomobilin motor kaputunu açmak istediği sırada patlama oldu. Patlamanın etkisi ile yanmaktan son anda kurtulan koruma kendini güçlükte kenara atabildi.

SUYU AÇMAYI UNUTTULAR

Edirne Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'ne ait aracın yanan otomobilin yanına gelmesinden sonra tutulan hortumdan uzun süre su gelmedi. İtfaiye ekiplerinin heyecandan suyu açmadığı fark edildi. Görevlilerin suyu açmasından sonra koruma aracı söndürülebildi.

YANAN ARACIN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN...

[PAGE] [PAGE] [PAGE] [PAGE] [PAGE] [PAGE] [PAGE]