BIST 10.852
DOLAR 32,66
EURO 35,44
ALTIN 2.511,53
HABER /  SPOR

FİFAnın Zidane kararı

Zidane'ın final maçında Materazzi'ye kafa atması olayını karara bağladı.

Abone ol

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği(FIFA) Disiplin Komitesi, Dünya Kupası Final maçında Zidane'nın Materazzi'ye attığı kafanın cezasını belirledi...

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği(FIFA) Disiplin Komitesi, Fransa Milli Takımı kaptanı Zinedine Zidane'ın Dünya Kupası final maçında İtalyan Marco Materazzi'ye attığı kafayı görüşmek üzere toplandı.

İsviçre'nin Zürih kentinde bir araya gelen disiplin komitesine 5 üye katılırken, Fransız futbolcu Zidane ve Materazzi'nin de toplantıya çağrıldığı bildirildi.

Disiplin komitesi, her 2 futbolcuyu da dinledikten sonra kararını açıkladı.

FIFA, Fransa ile İtalya arasında oynanan Dünya Kupası final maçında Zidane'ın Materazzi'ye attığı kafa atma olayını inceledi ve iki futbolcuyu
da cezalandırdı.

FIFA, Fransız futbolcu Zinedine Zidane'a 3 maç ve 7 bin 500 İsviçre
Frangı, İtalyan futbolcu Marco Materazzi'ye ise 2 maç ve 5 bin İsviçre Frangı ceza verdi.

Zidane futbolu bıraktığı için verilen 3 maç cezası sembolik kaldı.

Komitenin toplandığı salona girişinde 50 kadar taraftarın tezahüratıyla karşılaşan Zidane, toplantıya Fransa Futbol Federasyonu Başkanı Jean Pierre Escalettes ve yasal danışmanı Jean Lapeyre ile geldi.

Daha önce disiplin komitesine yazılı olarak savunmasını sunan ünlü futbolcu, İtalya ile Fransa arasında oynanan final maçının uzatmalarında İtalyan futbolcu Materazzi'ye annesine ve kız kardeşine küfür ettiği için kafa attığını söylemişti.