BIST 10.648
DOLAR 32,75
EURO 35,09
ALTIN 2.450,33
HABER /  GÜNCEL

'FIFA daha az kazansın, Brezilyalılar maçlara gidebilsin'

Brezilyalı efsane futbolcu Romario, FIFA'nın 2014 Dünya Kupası için Brezilya'dan talep ettiği düzenlemelerden bazılarını sert bir dille eleştirdi.

Abone ol

Eski Brezilyalı milli futbolcu Romario, ülkesinde 2014'te düzenlenecek dünya kupası öncesinde Uluslarası Futbol Federasyonu FIFA'nın kimi taleplerini eleştirdi.

Halen milletvekili olan eski futbolcu Romario, FIFA'nın istekleri arasında olan öğrenci ve emeklilere indirimli bilet satışı uygulamasının kaldırılmasına şiddetle karşı olduğunu belirtti.

Brezilya meclisinde tartışılmakta olan Dünya Kupası Yasası olarak adlandırılan düzenlemeler paketi, FIFA tarafından talep edilmişti.

45 yaşındaki eski yıldız futbolcu, turnuva sırasında öğrenci ve emeklilere indirimle bilet sunulmasının maliyetinin yüz milyon dolar olduğunu ve bu miktarın FIFA için kolaylıkla altından kalkılabilecek bir yük olduğunu söyledi.

Romario “belki FIFA biraz daha az para kazanır ama Brezilyalılar da turnuvanın tadını çıkarabilirler" dedi.

Romario, konuyla ilgili olarak tepkisini daha önce de Twitter üzerinden göstermişti.

"Brezilya FIFA'nın kölesi olmayı bırakmalı" diyen eski futbolcu "bir ülkenin egemenlik haklarına saygı gösterilmelidir" yorumunda bulunmuştu.

FIFA başkanı Sepp Blatter geçtiğimiz ay Brezilya devlet başkanı Dilma Rousseff'a yazdığı mektupta dünya kupası altyapı hazırlıklarındaki gecikmelerden duyduğu endişeyi dile getirmişti.

FIFA ayrıca, televizyon yayın hakları ve bilet fiyatları gibi konuları düzenleyen Dünya Kupası Yasası'nın bir an önce onaylanmasını talep etmişti.