BIST 10.681
DOLAR 32,89
EURO 35,20
ALTIN 2.452,82
HABER /  MEDYA

Fetullah Gülen'in yeğeni Ebuseleme Gülen'in mektubu ifşa oldu: Cinsel taciz, dayak aç bırakma

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in yeğeni Ebuselem Gülen’in darbe girişimi itirafları gündemdeki yerini korurken yeğen Gülen’in 2020 yılında amcası Fetullah Gülen’e gönderdiği mektup ortaya çıktı. Sosyal medyaya sızdırılan mektubu Nedim Şener yazısına taşıdı.

Abone ol

Ebuseleme Gülen'in, FETÖ yayın organı eski Zaman gazetesi muhabiri Ahmet Dönmez'le röportajında yaptığı itirafları, örgütün en tepe elebaşı amca Fetullah Gülen ve birçok üst yöneticinin 15 Temmuz darbe girişiminin içinde olduğunu, aylar öncesinden hazırlık ve görevlendirmelerin yapıldığını söylemesi ortalığı karıştırdı.

Gazeteci Nedim Şener, Ebuseleme Gülen’in, bu açıklamalarından sonra örgütün tetikçilerinin devreye girdiğini söyleyerek amcasına 2020 yılında elden verdiği o mektubun sosyal medyadan sızdırdığını yazdı. Şener, mektubu okurlarıyla köşe yazısında paylaştı.  İşte o mektup:

“Canım hocam,

Ben Rafia hanımın evine doğdum. Annem otobüslerle evimize gelen misafirlerle, hasta babaannemle ilgilenmekten gece 2-3’te işini bitirirdi. Evdeki misafirler gitse de biraz yemek kaldıysa yerim diye merdivende beklerdim.

Babamı 18 yaşımdan sonra görmeye başladım. Bu yolda cinsel taciz dahil başıma gelmeyen kalmadı. Atıldım. İtildim. Siz bir gün FEM’de ‘Bunlara oda verip israf etmeyin, merdiven altında yatsınlar’ demiştiniz herkesin ortasında. Siz öyle davrandıkça da Mözcan’ı, Naci’si, Doktor Ali’si, Cevdet’i daha beterini yaptı. Sürgüne gönderdiğiniz Gündüzalp Koleji’nde başıma gelmeyen kalmadı. Amcan ... abini iyi döverdi, gel ben de seni döveyim diye zevkine döverlerdi. Resim yapıyorum diye dövdüler. Neden uyumadın diye dövdüler. Sonra derste niye uyudun diye dövdüler. Don atlet kış günü okulun bahçesinde koşturdular tüm okulun önünde. Basket oynuyorum diye ibreti alem olsun diye dövdüler. Her şeye rağmen az başarılı olunca kuyumu kazdılar, rakip gördüler. Çok çok çok dövdüler ama helal olsun.

İki kere intihar ettim, ölmedim. Bir kere 3 arkadaşımı kurtarırken boğuldum. Su altında kumların üzerinde yatarken uyandım, yüzüp dışarı çıktım. Allah’ım niye ölmüyorum diye 10 yıldır dua ediyorum. Helal olsun. Ama bunca travmaya rağmen sizin … benim kulağıma fısıldadığınız şey uyutmuyor beni. O malum hadiseden haberiniz vardı ve engel olmadınız diye size o kadar kızgınım ki. Uyuyamıyorum. İnsanlar acı çekerken keskin ve net kararlar alıp toparlanmayışınız beni delirtiyor.

... Özcan’dan, hırsızlıkları arşa çıkmış Cevdet’i, Doktor Ali’sine olan itimatınız dünyanın her yerinde konuşuluyor. Benle farklı konuşup sizle farklı konuşan, iftira edenler var. Allah rızası için bana bir şey deyin. Hz İsmail gibi 38 yıl boynumda bıçakla gezdim. Ya siz vurun o bıçağı ya da ben vuracağım kendime. Allah rızası için bir şey söyle, kendimi insan gibi bile hissedemiyorum. Sana sonuna kadar helal olsun. Ama bu yolda bana zulmedenlere zehir zıkkım olsun.

Eski Ebuselem Gülen”