BIST 10.852
DOLAR 32,66
EURO 35,44
ALTIN 2.511,53
HABER /  GÜNCEL

FETÖ'cü komutandan ürperten emir!

Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen FETÖ davasında Yarbay Murat Dinlencener ifade verdi. Dinlencener, kendisine Murat Aygün'ün sivillere ateş edin emri verildiğini söyledi.

Abone ol

ANKARA'daki FETÖ davasına Yarbay Murat Dinlencener'in ifadeleri damga vurdu. FETÖ sanığı Dinlencener, Tugay Komutanı Murat Aygün'ün darbeye karşı çıkanlara yönelik ateş edin emri verdiğini söyledi.

Ankara'nın Polatlı ilçesindeki 58. Topçu Tugayı ile Topçu ve Füze Okul Komutanlığı'nda görevli 330 sanık hakkında açılan dava sanık savunmalarıyla devam etti. Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü duruşma salonunda görülen duruşmaya, sanıklar, sanık yakınları, müştekiler ve tarafların avukatları katıldı.

"BU MESAJI SİLMEYİN"

Yarbay Murat Dinlencener, 58. Topçu Tugay Komutanlığı'nda Personel Şube Müdürü olarak görev yaptığını belirterek, darbe gecesi terör tehdidi olduğu söyleyerek TÜRKSAT'a görevlendirildiğini söyledi. Dinlencener, Tuğgeneral Aygün'ün kendisine başta alt rütbelilere ise farklı konuşmalar yaptığını gördüğünü ifade ederek, birliğinde bulunan bir astsubayın da akrabalarına 'Bizi zorla götürüyorlar, bu mesajı silmeyin' şeklinde bir mesaj atmış." ifadelerini kullandı.

"EMRE İTAAT ETMEDİM"

Aldığı emir üzerine TÜRKSAT'ın kontrolünü sağlamak için, 34 personelin bulunduğu 3 zırhlı araçla birlikten ayrıldıklarını anlatan Dinlencener, şunları kaydetti:

"Seyir halindeyken, bazı şeylerin ters gittiğini fark ederek, konvoyu durdurdum. Ne olduğunu anlamaya çalışırken, Tugay Komutanı Aygün beni arayarak, 'Geç kaldınız acele edin, polis bariyer kurabilir. Yolunuzu kesen olursa polis, sivil kim çıkarsa gerekirse ateş edin' şeklinde emir verdi. Bunun üzerine konvoyu çevirerek bu emre itaat etmedim. Personel ile kışlaya dönmektense yolda beklemeyi tercih ettim. Çünkü o esnada öğrendiğime göre bu kişilerin çıkışta bazı personele verdiği emirler akıl ve izan dışıdır. Bunlar hayatları boyunca hülle, takiye ve sızmayla uğraştıkları için aynı şekilde hareket etmekte çekinmemişlerdir."