BIST 9.608
DOLAR 35,22
EURO 36,70
ALTIN 2.962,87
HABER /  GÜNCEL

Fethullah Gülen'in damatları bakın ne iş yapıyor?

Fethullah Gülen yapılanmasını yedi kat şeklinde yapmış. Yeğenlerini evlendirip damatlarından da sadık bir kitle yaratmış. Gülen'in 7 katlı yönetim sisteminde bakın kimler var.

Abone ol

İstihbarat birimlerinin hazırladığı Fethullah Gülen'in cemaat yapılanması raporu 7 katlı sistemi ortaya çıkardı. Gülen piramit şeklinde oluşturduğu bu yedi katlı sistemin en tepesinde yer alıyor.

Fethullah Gülen'in sağ kolu ise özel sekretaryasını yürüten yeğeni ile evlendirdiği damadı Cevdet Türkyolu. 

Fethullah Gülen yakın çevresini akrabalık ilişkisi kurdurduğu şahıslardan ya da 1970'li yıllarda İzmir'de birlikte hareket ettiği isimlerden oluşturmuş.

Cevdet Türkyolu Gülen'e en yakın isim. Ondan sonra ise
cemaatin ekonomik kaynaklarını yöneten Mustafa Özcan, ekonomik işlerini idare eden Naci Tosun, Bank Asya'dan sorumlu Ali Çelik ve emniyet imamı Osman Hilmi Özdil geliyor.

FETHULLAH GÜLEN'İN DAMATLARI KİMDİR NE İŞ YAPIYOR?

Fethullah Gülen kritik noktalara ise yeğenleri ile evlendirdiği damatlarını yerleştirmiş. Cevdet Türkyolu dışında Ebru TV Genel Yayın Yönetmeni Adem Kalaç, ABD'de yaşayan Zaman Gazetesi yazarı Ahmet Kurucan, iş adamı Abdullah Katırcıoğlu, eski Fatih Kolejleri Genel Müdür Yardımcısı Yılmaz Yiğit, Gülen'in yeğenleriyle evli.

Fethullah Gülen'in piramid şeklinde oluşturduğu yapılanmadaki 7 katlı sistem ise şöyle;

7-Kurmay Tabaka
Fetullah Gülen'e doğrudan atamasını yaptığı kesim. (On yedi kişilik kurmaylardan oluşur Cevdet Türkyolu Mustafa Özcan, Şerif Ali Tekalan, Mehmet Ali Şengül ve Mustafa Yeşil bu tabakada.

6-Has tabaka
Fetullah Gülen ile alt tabakaların irtibatını sağlar. Görev değişiklikleri yapar, asillere bakar. Üyelerini Fetullah Gülen atar. Hidayet Karaca bu tabakada yer alır.

5-Organize eden ve yürüten tabaka
Üst düzey gizlilik gerektirir. Birbirlerini çok az tanırlar. Fetullah Gülen atar. Devletteki yapıyı organize edip yürüten tabakadır. Osman Hilmi Özdil, Hamdullah Öztürk üyeleridir.

4-Teftiş Kontrol Tabakası
Bütün hizmeti denetler. Bağlılık ve itaatte dereceye girenler buraya yükselebilir. Bu tabakaya girenler örgüte çocuk yaşta kazandırılanlardan seçilirler. Örgüte sonradan katılanlar genellikle bu kata ve daha üst düzeye görevlendirilemezler. İstisna olarak görev verilenlerden birçoğu örgütle yollarını ayırmıştır.

3- İdeolojik örgütlenme sağlayan tabaka
Gayri resmi faaliyetlerde görev alırlar. Kaymakam, vali, şehir sorumluları, general, müfettişler, irşad ekipleri yer alır.

2- Sadık tabaka
Okul, dershane, yurt, banka, gazete, vakıf ve resmi kurum görevlilerinden oluşan en sadık grup.

1- Halk tabakası
Cemaate iman ve gönül bağı ile bağlı olanlar, fiili ve maddi destek sağlayanlardan oluşur.